Af Julie Laurs Bundgaard - 21/01-18 14:18

Hun skrev et brev til chefen - blev fyret og svinet til i hele verden: 'Det har ødelagt mit liv'Hun skrev et brev til chefen - blev fyret og svinet til i hele verden: 'Det har ødelagt mit liv'

Selvom et åbent brev til den administrerende direktør i firmaet, hvor amerikanske Talia Jane arbejdede, kostede hende en fyreseddel og 'ødelagde hendes liv', er hun ikke et sekund i tvivl om, at hun ville gøre det samme igen.

storybild

Det skriver hun i et debatindlæg i New York Post.

I 2016 var dengang 25-årige Talia James ansat i kundeservice hos gigantfirmaet Yelp. Hun arbejde op mod 40 timer om ugen og tjente 1.466 dollars (svarende til godt 9.000 danske kroner) om måneden, hvoraf 80 procent gik til at betale husleje. Derudover brugte hun 226 dollars (svarende til 1.300 kroner) om måneden på transport til og fra arbejde.

Efter seks måneder som ansat hos Yelp, var hun ved at drukne i gæld, bare for at kunne betale sine regninger, og hun levede af det mad, hun fik på arbejdet.

Derfor besluttede hun sig for at skrive et åbent brev til Jeremy Stoppelman, der er administrerende direktør i Yelp, hvori hun i detaljer forklarede den vanskelige situation som hende og hendes kollegaer stod i på grund af den lave løn.

'Alle mine kollegaer kæmper. De har jobs ved siden af, og nogle bor hjemme. Én af dem startede en GoFundMe-side, fordi hun ikke havde råd til at betale sin husleje. Hun endte med at sige op og flytte øst på... En anden fyr, som blev ansat og siden fyret, var uden tvivl hjemløs,' skrev hun dengang i indlægget og fortsatte:

'80 procent af min indkomst går til min husleje. Er det ikke ironisk? Din medarbejder hos din madleverings-app, som du brugte 300 millioner dollars (næsten 2 milliarder danske kroner) på at købe, har ikke engang råd til mad'.

Få timer efter, den 25-årige amerikaner publicerede brevet, blev hun ringet op af sin chef, som havde dårligt nyt. Yelp havde besluttet sig for at fyre hende.

Mediestorm

Det sluttede dog ikke der. Hendes brev gik viralt på sociale medier, og inden længe strømmede det ind med kommentarer fra folk, der mente, at hun var doven og forkælet.

En kvinde ved navn Stefanie Williams brugte endda Talia Janes' egen taktik imod hende og skrev et åbent brev:

'Du er en ung, hvid, engelsktalende kvinde med en uddannelse og en familie, som jeg går ud fra hjælper dig, og alligevel beder du om hjælp fra fremmede, mens du sidder på din flade og leder efter behagelige jobs, som du ikke engang er berettiget til, mens du brokker dig over måden, de styrer deres forretning.'

I dag er Talia James 27 år og bosat i New York. Hun har et job, hvor hun vasker op og laver smoothies, og hun har ingen planer om at skrive et åbent brev og brokke sig over det. Hendes ultimative drøm er dog at blive forfatter.

Selvom hendes ærlighed og holdninger kostede hende et job, gjorde det markant sværere for hende at finde et nyt job og skabte voldsomme reaktioner blandt mange af hendes landsmænd, er hun ikke et sekund i tvivl om, at hun ville gøre det samme igen.

'Hvis jeg skulle vælge mellem den lange nedtur, jeg har været igennem for at sige min mening, eller at forsvinde i glemsel, fordi jeg aldrig sagde et ord, ville jeg gøre præcis det sammen igen - trykke publicér. Brevet ødelagde mit liv. Og det var det hele værd,' skriver hun i debatindlægget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx