Af David Andersen - 08/07-17 16:17

9 STENSIKRE tegn på, at du skal slå op lige nu9 STENSIKRE tegn på, at du skal slå op lige nu

Det kan være svært at se de røde flag, når man er i det.

storybild

(Billede: Scanpix)

Det kan slide et menneske op at være fanget i et giftigt forhold.

Derfor har hjemmesiden Brightside lavet en liste på 9 tegn, der kan hjælpe dig med at indse, at du skal ud af dit forhold hurtigst muligt.

Listen er som følger:

1: Du kan ikke være dig selv, når du er sammen med din kæreste

Kan du åbne munden og sige, hvad der falder dig ind, til din kæreste? Hvis ikke skal du overveje meget grundigt, om du er sammen med den rette.

2: Din kæreste vil kontrollere alt

Der er forskel på at være kærlig og engageret, og så at være overkontrollerende. Hvis din kæreste vil vide alle detaljer om, hvad I laver, når I ikke er sammen, skal du sige fra eller komme videre.

3: Du er isoleret

Er du pludselig holdt op med at se dine venner, fordi din kæreste 'har brug for dig'? Det er faktisk anset som overgreb, når den ene person i et forhold tvinger den anden til konstant samvær, og det tilrådes at komme ud af sådan et forhold.

4: Din kæreste er for jaloux

Overdreven jalousi er ikke overdreven kærlighed, det er misbrug af sin partner. Du må ikke ignorere, hvis det sker for dig, eller blot håbe på, at det går over.

5: Din kæreste undervurderer altid dine præstationer

Hvis din kæreste altid rakker den på dine præstationer - f.eks. gode karakterer eller en forfremmelse - så er det et kæmpe rødt flag. Som oftest skyldes det deres egen dårlige selvtillid, som får dem til at prøve at skade din. Ikke holdbart.

6: Det er umuligt for jer at lave fremtidsplaner sammen

Hvis man ikke vil de samme ting i livet, er man nødt til at overveje, om man skal gå hver sin vej. Det kan virke dumt, hvis man elsker hinanden, men kan vise sig nødvendigt for at blive lykkelig i livet.

7: Din kæreste synes, alting er din skyld

'Det er din skyld, vi altid skændes'.

Hvis din kæreste får dig til at føle, at alting er din skyld, bliver der manipuleret med dine følelser. Du skal ikke ende i et forhold, hvor du konstant skal forklare dig selv og undskylde.

8: Der opstår ukontrollable episoder med impulsiv aggression

Det kan ske i alle forhold, men hvis det er en tilbagevendene ting, skal du ud af vagten så hurtigt som muligt. Også selv om der ikke er tale om fysisk vold. For psykisk vold kan være lige så svært at leve med.

9: Du er ulykkelig i forholdet

Den siger sig selv, men det svære kan være at indse, at du er ulykkelig PÅ GRUND AF forholdet. Hvis du føler dig tynget, skyldig og stresset, kan det være tegn på, at du er i et giftigt forhold, som skal stoppes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Mary fik Frederik til at græde: Læs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx