Af Berit Hartung - 19/01-18 10:38

Derfor er te-drikkere bare sjovere Derfor er te-drikkere bare sjovere

Effekten viser sig efter få minutter

storybild

Tænk dig om en ekstra gang, inden du fylder kaffekoppen næste gang. Du bliver nemlig tilsyneladende meget mere kreativ af at drikke te.

De fleste voksne danskere kender tricket med at snuppe en kop kaffe, hvis vi er trætte og har brug for at blive kvikket lidt op. Men meget tyder faktisk på, at du får meget større gevinst ved at skifte kaffebønnerne ud med tebreve. Teen får dig nemlig også til at tænke mere klart og fokuseret og gør dig mere kreativ.

Det viser ny forskning, skriver den britiske avis The Daily Telegraph.

Forskerne bag studiet mener at have bevist, at effekten indfinder sig få minutter efter, at du har drukket en kop med den gyldne drik.

Måske ikke så overraskende er det forskere fra teens hjemland, Kina, der har undersøgt teens gavnlige virkning nærmere. Undersøgelsen fra Peking University er offentliggjort i tidsskriftet Food Quality and Preference og indeholder to tests på 50 studerende.

De testpersoner, der havde drukket te, opnåede næsten med det samme bedre resultater i kreative og kognitive prøver end dem, som havde drukket et glas vand først.

Selv om teen indeholder både koffein og theanin, mener forskerne, at det er teens evne til at skabe en 'positiv' stemning og humør, der stimulerer hjernens kreative områder.

I den første test blev de studerende bedt om at lave et attraktivt og kreativt design ud af byggeklodser, og i den anden skulle de finde på et sejt navn til en ny nudelrestaurant.

Resultaterne blev bedømt af andre studerende fra universitetets designlinje, som ikke deltog i forsøget. Forskerne ranglistede derefter resultaterne.

I den første test scorede tedrikkerne 6.54 point mod vanddrikkernes 6.03. Da det kom til at give restauranten navn, var det også tedrikkerne, der med 4.11 point var bedre end vanddrikkernes 3.78.

Resultaterne af undersøgelsen antyder, at te booster kreativitet i begge test. Derfor tror forskerne, at den varme drik forbedre alle de kognitive funktion.

Forskerne understreger dog, at deltagerne i forsøget indtog en forholdsvis lille mængde te, og at det derfor ikke er sikkert, at de vil have den samme positive effekt på længere sigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx