Af Farzam Abolhosseini - 08/10-17 21:33

Fra 5 til 4.000 medlemmer: Ny fitness-trend breder sig blandt danske kvinderFra 5 til 4.000 medlemmer: Ny fitness-trend breder sig blandt danske kvinder

Tunge vægte bliver mere og mere populære hos kvinder

storybild

Helle Nilesen, bodybuilder og Morten træner i sportsclub med håndvægte. (Billede: Lea Meilandt Mathiesen)

De tunge vægte i fitness-centret er ikke længere kun populært hos mænd. Flere og flere kvinder bevæger sig i retning af større og større muskler, og interessen er så eksplosiv, at fitness- og crossfit-centrene faktisk oplever medlemsafgang fra kvinderne, mens vægtløfterklubberne har kronede dage.

På blot fem år har Dansk Vægtløftnings Forbund set sin medlemsskare blandt kvinder stige fra kun fem til hele 4.0000. De tal bekræfter formanden Erling Johansen over for TV2 Nord, der har været en tur i Aalborg for at finde årsager til, at kvinder skrotter de almindelige fitness- og crossfitcentre for at løfte dødvægt.

»I dag er det blevet hipt blandt piger at have store muskler og være stærk. For bare to år siden havde vi ingen piger i klubben. Før da skulle vi tilbage til halvfemserne. I dag er der 15,« siger formand for vægtløftningklubben AK Jyden, Dennis Thomsen. Han har i sin egen klub gået fra at have nul til 15 kvindelige medlemmer på kun to år.

En af dem er Cæcillie Vestergaard, som ikke længere går i Fitness World for at lave det sædvanlige program uden at yde sit maksimale. Hun finder det fascinerende, at hun i vægtløftningscentret konkurrerer med herrerne om at løfte tungest.

»Det er enormt fedt, at du ved, hvad du har løftet sidst, og nu skal du så slå din egen rekord. Og så er det helt vildt fedt at løfte tungere end nogle af de små drenge,« siger Cæcillie Vestergaard til TV2 Nord.

Her forklarer Dennis Thomsen også, at kvinderne er hurtigere end mændene til at lære teknikken til at løfte tunge vægte.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Politiker vil forbyde salg af tobak...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx