Af Katrine Frederikke Wandrup - 22/05-17 21:54

10 ting du ikke vidste, du kunne bruge opvaskemaskinen til10 ting du ikke vidste, du kunne bruge opvaskemaskinen til

Opvaskemaskinen er med til at gøre hverdagen lettere for rigtig mange familier. I stedet for at skulle bruge tid og kræfter på at vaske op i hånden bliver det beskidte service blot sat i maskinen og voliá: rene tallerkener, gryder og bestik en masse.

storybild

(Billede: Bax Lindhardt)

Men vidste du, at du også kan bruge din opvaskemaskine til for eksempel legetøj, dørhåndtag og lampeskærme?

Plastiklegetøj

Plastiklegetøj har det med at blive godt snusket efter noget tid. Men det er slet ikke så svært at få det pænt og rent igen – bare sæt det i opvaskemaskinen og giv det en tur. Også legoklodser kan komme med, men her er det en god idé at lægge dem i en vaskepose, så undgår du nemlig at de ryger med i afløbet.

Bruger du din opvaskemaskine helt forkert? Den rigtige måde vil gøre dit liv meget nemmere
Bruger du din opvaskemaskine helt forkert? Den rigtige måde vil gøre dit liv meget nemmere

Kasketter

Hvis du har en teenager i hjemmet, så er sandsynligheden for, at han eller hun ejer en kasket af den ene eller anden art nok ret stor. Men kasketterne har det med at blive ulækre og beskidte, og de kan ikke tåle en tur i den almindelige vaskemaskine. Men opvaskeren kan sagtens gøre dem rene – den er nemlig noget mere skånsom ved tingene, og derfor bevarer hovedbeklædningen både farve og form.

Værktøj

Spar 5000 kroner på din opvaskemaskine
Spar 5000 kroner på din opvaskemaskine

Her gælder det selvfølgelig ikke det elektriske – det er klart. Men hammeren, skruetrækkeren og skiftenøglen kan sagtens klare en tur og bliver skinnende rent og klar til brug.

Lampeskærme (i glas)

Det er besværligt at skulle tørre lampeskærmene af med en klud, og det er noget, mange af os nok ikke lige får gjort, når vi alligevel tørrer støv af. Men faktisk behøver du ikke rende rundt med en klud, som hele tiden skal vrides op igen. For lampeskærme af glas kan sagtens komme i opvaskemaskinen.

Ny opvaskemaskine? Det skal du vide
Ny opvaskemaskine? Det skal du vide

Sko

Elsker du det flotte, hvide og nye look ved nye gummisko? Og ærgrer du dig, når de efter en uge er beskidte og mudrede, fordi vi bor i Danmark, hvor det regner meget? Bare rolig, der er en nem løsning! For både gummi- og lærredssko har ikke så godt af vaskemaskinen, men de kan godt tåle en tur i opvaskeren. En, to, tre: Flotte, hvide og rene sko gang på gang.

Hår-dimser

Hårbørsten, hårelastikker, kammen, hårnålene og så videre. De ligger og samler støv og bliver fedtede af at blive brugt i vådt hår, tørt hår og hår med diverse produkter i. Giv hele molevitten en tur i opvaskemaskinen, så er de så gode som nye.

Køleskabs- og fryserhylder

Den obligatoriske rengøring af køleskabet og fryseren kan være noget af et arbejde, og især rengøringen af de uhandy hylder kan være besværlig. Men de kan faktisk godt tåle en tur i opvaskemaskinen, så bare fyld på og gør arbejdet meget nemmere for dig selv.

Brusehovedet

Kalk og snavs samler sig i brusehovedet, og selvom du nok godt ved, at det skal afkalkes, kan det godt være lidt besværligt. Men det behøver det ikke være. Skru brusehovedet af og læg det i opvaskemaskinen samtidig med, at du alligevel skal afkalke maskinen – så slår du to fluer med et smæk.

Kalk på glassene? Her er årsagen
Kalk på glassene? Her er årsagen

Skabs- og dørhåndtag

Håndtag bliver fedtede, samler støv og er et af de mest bakteriefyldte steder i dit hjem, men du behøver ikke at vaske det af et ad gangen. Det er ikke alle håndtag, der kan tåle at komme i opvaskemaskinen, men mange i plastik og metal kan godt. Hvis du er i tvivl, så nøjes med at vaske det med en klud, som du plejer.

Toiletartikler

Tandbørsteholder, tandbørsteglas, sminkeudstyr i plastik, neglefiler og så videre. Der er en lang liste af ting på dit badeværelse, som sagtens kan tåle en tur i opvaskemaskinen. Så gør det nemt for dig selv og giv dine ting en tur, mens du alligevel gør badeværelset rent.

Artiklen er skrevet på baggrund af artikler fra Idényt, Whiteaway og The Sun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx