Af Peter Ølholm Hansson - 06/10-17 14:18

Vil du gerne vinde i Lotto? Så bør du overveje at bo herVil du gerne vinde i Lotto? Så bør du overveje at bo her

Det er tilsyneladende ikke ligegyldigt, hvilken by du bor i, hvis du gerne vil vinde den store gevinst i Lotto.

storybild

(Billede: Søren Bidstrup)

Du skal være mere end almindeligt heldig for at blive Lotto-millionær.

Men du kan statistisk set hjælpe heldet lidt på vej ved at bosætte dig i den rigtige by.

Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse i anledning af, at det lørdag er 28 år siden, at Lotto gik i luften. I den forbindelse har spiludbyderen lavet en liste over de byer, som har udklækket flest vindere af mindst én million.

Den første pulje var på 1384.700,18 kroner, men blev ikke vundet. Men ugen efter fik Danmark sin første Lotto-millionær, der blev 2.784.258 kroner rigere.

Siden Lottos start er 2481 millionærer blevet udklækket i Danmark. København er måske ikke overraskende den heldigste by med 166 vindere. Odense kommer efter med 69 vindere, mens Esbjerg er helt oppe som nummer tre med 55 million-vindere.

Mere pudsigt er det måske, at Danmarks andenstørste by, Aarhus, frister en tilværelse på en lunken delt niendeplads sammen med Kastrup. Begge byer tegner sig for 28 vindere.

»Lotto er en del af Danske Spils DNA - og næstefter Tips - det ældste spil vi har. Hver uge køber omkring 800.000 danskere en Lottokupon, og hver uge kan mere end 100.000 danskere glæde sig over, at have vundet en gevinst. Vi er rigtig glade for, at Danske Lotteri Spil i de seneste 28 år har været med til at skabe glæde i de danske hjem,« siger Pernille Wendel Mehl, der er direktør i Danske Lotterispil.

Fordelt på landsdele skal der næsten målfoto til for at afgøre, om det er Jylland eller Sjælland, der har flest million-vindere. Jyderne står for 1130 vindere, mens sjællænderne står for 1119 vindere. Fyn står noteret for 222 Lotto-millionærer.

Da Lottos 28-års fødselsdag falder på en lørdag, vil Danske Spil gøre noget ekstra ud af trækningen. Der er derfor puttet fire ekstra millioner i puljen, som man kan vinde på millionærgarantien. Det beløb er udover selve lottogevinsten, som på lørdag vil være på seks millioner kroner.

De heldigste byer i Lottohistorien:

1. København = 166 vindere

2. Odense = 69 vindere

3. Esbjerg = 55 vindere

4. Aalborg = 51

5. Vejle = 34

6. Roskilde og Randers = 33

7. Kolding = 32

8. Hvidovre = 29

9. Kastrup og Århus = 28

10. Frederiksberg = 27

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Luksusfælden-eksperter kom på hårdt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx