Af Niels Pedersen - 18/09-17 15:20

9 tegn på, at du virkelig ER forelsket9 tegn på, at du virkelig ER forelsket

Hvis du er usikker, så er her ni tegn på, at du virkelig ER forelsket.

storybild

Modelfoto.

Forelskelse er en vidunderlig følelse. Det kan alle, der har oplevet forelskelsens beruselse på egen krop nok skrive under på. Men alligevel bliver vi ofte snydt; Er det en 'rigtig' forelskelse eller blot en fysisk tiltrækning, vi føler? Og er den stærke forelskelse, du følte i starten af forholdet ved at forsvinde, eller forbliver den stærk over tid?

Heldigvis kan videnskaben faktisk hjælpe dig. For kroppen har flere måder at fortælle os, om vi er forelskede eller ej, skriver Independent.

Her er ni tegn på, at du virkelig er forelsket - og hvem vil ikke gerne være det?

1) Du kan ikke få øjnene fra den udkårne

Hvis din partner igen og igen fanger dig i at kigge intenst på ham eller hende, er det et tegn på, at du er hovedkulds forelsket.

Undersøgelser viser nemlig, at par, som ofte kigger på hinanden, føler en større gensidig tiltrækning, end par der ikke gør. Andre undersøgelser viser, at det samme gøre sig gældende for mennesker, der slet ikke kender hinanden. Forskere har fået mennesker til at kigge intenst på fremmede i flere minutter, og efterfølgende kunne forskerne konstatere, at der var opstået stærkere romantiske følelser mellem testpersonerne end før.

2) Du føler dig høj

Det gamle ordsprog 'han/hun fejede benene fuldstændig væk under mig' er faktisk ganske rammende.

Forskning viser, at hjernen ser ens ud, når du er forelsket og har taget kokain. Det skyldes stoffet dopamin, der frigøres både i tilfælde af forelskelse og ved indtagelse af det euforiserende stof.

Det forklarer også, hvorfor nyforelskede ofte opfører sig mere fjollet end andre.

3) Du tænker konstant på ham/hende

Kan du ikke lade være med at tænke på din partner - eller en person, du lige har mødt? Så er det et sikkert tegn på, at du er forelsket.

Hjernen frigør phenylethylamin - også kaldet 'kærlighedsstoffet' - når du er forelsket. Hormonet gør dig betaget af den person, der er genstand for din kærlighed, og får dig til at tænke på vedkommende.

4) Du vil have, at han eller hun er glad

Holder du paraplyen, så din partner undgår at blive våd? Eller sørger du for en lækker middag, når han eller hun kommer hjem efter en lang arbejdsdag? I så fald tyder alt på, at du er forelsket.

Flere undersøgelser viser nemlig, at medfølelse er et af de tydeligste tegn på et sundt og stærkt parforhold. Er du villig til at se bort fra dine egne behov i bestræbelserne på at gøre din partner glad, er du sandsynligvis meget forelsket i ham eller hende.

5) Du føler dig stresset

Kærlighed er en vidunderlig følelse, men faktisk har den også sine udfordringer. Når du er forelsket, frigør din hjerne hormonet kortisol, præcis som når du er stresset.

Så hvis du føler dig noget kort for hovedet, eller dit kølige overblik er forduftet, så er det ikke nødvendigvis et tegn på stress. Det kan skyldes en forelskelse.

Du kan også opleve andre symptomer, som normalt forbindes med sygdom, når amors pil har ramt plet. Både koldsved og uro i kroppen kan være tegn på, at du har fundet den eneste ene.

6) Du føler ikke smerte som før

Mange kan skrive under på, at forelskelse kan føre til megen smerte. Men i første omgang forholder det sig faktisk stikmodsat.

Forskere ved Stanford University fik forsøgspersoner til at kigge på billeder af et menneske, de elsker, mens de udsatte dem for smerte. Resultatet var overvældende. Ved at se på billederne følte testpersonerne op mod 40 procent mindre smerte end ellers.

Det er måske værd at huske næste gang, du skal til tandlægen eller tatovøren.

7) Du prøver noget nyt

Vi forsøger alle at imponere vores partner, når forholdet er helt nyt. Men hvis du bliver ved med at kaste dig over de ting, din partner finder glæde i og interesserer sig for, er det et tydeligt tegn på forelskelse.

Undersøgelser viser, at vi mennesker både ændrer vores personlighed og får nye interesser, når vi er i et forhold med masser af kærlighed - og at disse ændringer ofte er varige, selvom forholdet ender med at gå itu.

8) Jeres hjerterytme er synkron

Man siger, at vores hjerte springer et slag over, når vi ser vores elskede.

Men en undersøgelse fra University of California viser, at forelskedes hjerter gør meget mere end det. Forskerne fandt ud af, at dit og din udkårnes hjerter begynder at slå i takt, når I bliver forelskede. Det kræver selvfølgelig to stetoskoper at undersøge, om det gælder for dig og din partner, men om ikke andet viser undersøgelsen, at det er et tegn på kærlighed, hvis du føler en særlig kemi mellem dig og kæresten.

9) Partnerens ulækre adfærd går dig ikke på

Mange tænder helt af på prutter, bøvser og pillen i næsen.

Men det er faktisk et tegn på, at du er forelsket, hvis det ikke rører dig det fjerneste, når din partner tyer til den slags ulækre adfærd. Forskere på universitetet i hollandske Groningen har konstateret, at seksuel ophidselse i mange tilfælde overtrumfer følelsen af ubehag ved ulækker og upassende opførsel.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Influenza spreder sig i Danmark: 'Det...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx