Af Katrine Frederikke Wandrup - 26/10-17 12:08

Slut med ghosting: Sådan skal du slå opSlut med ghosting: Sådan skal du slå op

Vi bilder os selv ind, at ghosting er en let og elegant måde at stoppe med at se nogen på. Men hvis du nogensinde har været udsat for ghosting, så ved du godt, det ikke er sådan.

storybild

Modelfoto.

Det kan være ubehageligt at blive ghostet. Du har skrevet med en sød person, I har måske været på et par dates. Forholdet er ikke blevet seriøst endnu, men det kunne måske udvikle sig. Og så, ud af det blå, stopper personen med at skrive til dig.

Formentlig har du også været den, der har ghostet. For når man er den, der gør det, så bilder man sig selv ind, at det er let, simpelt og effektivt, og du slipper for den mulige konfrontation og de sårede følelser, den anden kan have.

Men glem ghosting, du behøver aldrig at gøre det overfor et andet menneske igen. BBC har nemlig samlet fem eksperter, der kommer med deres bud på en perfekt slå op-besked, som er lige til at kopiere over i din næste Tindersamtale, som skal slutte.

Her får du de tre bedste beskeder:

Forholdsrådgiveren

'Hej, jeg håber, du har det godt. Jeg har virkelig nydt at lære dig at kende, men hvis jeg skal være ærlig, så føler jeg ikke rigtigt en forbindelse mellem os. Det var hyggeligt at møde dig.'

Forholdsrådgiveren Peter Saddington forklarer, at det er vigtigt, at beskeden er venlig, men stadig en tydelig afvisning.

Han mener, at mange mennesker ghoster folk, de dater, fordi de ikke har lyst til at være den person, der tager initiativet til at stoppe forholdet. Så er det nemmere at ghoste, fordi vi på den måde undgår en situation, hvor andre måske vil tænke dårligt om os.

Tag udgangspunkt i dig selv. Det er meget bedre at sige, at du ikke føler en forbindelse frem for at fremhæve eventuelle fejl og mangler, den anden person har. Hold beskeden på egen banehalvdel og undgå at lægge op til, at I kan ses som venner, medmindre du helt oprigtigt har lyst til det venskab.

Tv-eksperten

'Jeg vil gerne sige, at jeg virkelig nyder at tale med dig, og jeg vil gerne ses igen, men for mig ville det være som venner. Jeg ved ikke, om du har lyst til det?'

Hvis du nu faktisk gerne vil se din date igen som en ven, så spørg åbent og ærligt og vær oprigtig med, hvor du selv står, mener Nadia Essex, som er ekspert i programmet 'Celebs Go Dating'.

Youtuberen

'Hej (navn), tak for i går. Jeg er ret sikker på, du har det på samme måde, men jeg følte ikke nogen romantisk forbindelse. Det er altid lidt akavet at være den første , der siger det, men jeg ville ikke være en af de der (ghost-emoji) (ghostere, red.)'

Beskeden tager fuldt ansvar og gør det klart, at du ikke har lyst til at se personen igen. Desuden finder youtuberen og datingcoachen Hayley Quinn, at hvis du ikke følte forbindelsen, så gjorde den anden person sandsynligvis heller ikke.

Sidst er det vigtigt, at den er humoristisk og sjov, særligt hvis du sender den efter første date.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx