Af - 23/01-17 21:22

LISTE: 9 verdenskendte logoer med skjulte symbolerLISTE: 9 verdenskendte logoer med skjulte symboler

Mange firmaer har skjulte budskaber i deres logoer, som du måske aldrig har lagt mærke til før.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvis du kigger godt efter, gemmer der sig en bjørn i bjerget. Pilen under logoet peger fra A til Z - det første og det sidste bogstav i det engelske alfabet. Underforstået: Hos Amazon kan du få alt - lige fra A til Z. Den tyske bilgigant har en fortid inden for produktion af luftfartøjer. Det er illustreret med krydset i midten af logoet, som repræsenterer en gammeldags propel. De blå felter repræsenterer himlen. Det ene R i logoet for verdens hårdeste cykelløb er formet som en cykelrytter, der læner sig fremover på cyklen. Pinterest er en digital opslagstavle - og det symboliseres i logoet ved bogstaveligt talt at forme P'et som en nål. Mellemrummet mellem E'et og X'et former en pil, der peger fremad - noget, der symboliserer et verdensomspændende leveringsfirma ganske godt. Hvis du har været i Frankrig eller Spanien, er du garanteret stødt på en af supermarkedkæden Carrefours butikker. Logoet ser måske lidt spøjst ud ved første øjekast ... Men der gemmer sig faktisk et C i det - for Carrefour, naturligvis. Smart. G'et og I'et flugter med hinanden i en knivskarp linje - næsten som var det skåret til med et barberblad eller sådan noget. Indrømmet - den her er svær, for det er nemlig ikke meningen. Og måske har du heller aldrig lagt mærke til, at der faktisk gemmer sig et Dannebrog i det amerikanske logo mellem 'o' og 'l' i 'cola'. Da Coca-Cola opdagede dette, benyttede man muligheden for at lave et lille pr-stunt i Københavns Lufthavn, hvor man satte en stander op med gratis Coca-Cola-dannebrogsflag, som folk kunne bruge til at byde familie og venner velkommen hjem til 'verdens gladeste nation'. Du kan se en video, Coca-Cola har lavet om det her: https://vimeo.com/85439499

Et godt logo må være højt på listen over ting, der er nødvendigt for et succesfuldt firma.

Og det er der da også mange verdensomspændende virksomheder, der går højt op i. I de seneste par år har både Instagram og Google eksempelvis ombestemt sig og skiftet deres op til flere gange.

QUIZ: Kender du de danske klubbers logoer?
QUIZ: Kender du de danske klubbers logoer?

Der er dog også nogle, der rammer plet med det samme, fordi logoet er så genialt. Se bare eksemplerne i galleriet herover, som alle sammen ‘skjuler’ små symboler, der definerer produktet.

Nogle af dem har du måske lagt mærke til før - andre vil måske komme bag på dig. Se, om du kan spotte alle sammen.

Test dig selv: Er du et mærkedyr?
Test dig selv: Er du et mærkedyr?

Bøfhus retter dum fejl i logo: Kan du se ændringen?
Bøfhus retter dum fejl i logo: Kan du se ændringen?

H/T: Daily Mail.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DRs 'chefredaktion' er vokset fra 15...
bt.dk
Se det søde billede: Tidligere...
bt.dk
Dansk rejsebureau konkurs: Nu er der...
bt.dk
Torben Steno begræder stort tab fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx