Af Niels Pedersen - 06/12-17 09:27

Hvad?! Du har hængt lyskæderne forkert på juletræet hele dit livHvad?! Du har hængt lyskæderne forkert på juletræet hele dit liv

En af de faste og hyggelige juletraditioner i mange danske hjem er at pynte juletræet. Men hvis I hører til dem, der sværger til lyskæder frem for stearinlys på træet, hænger I dem med stor sandsynlighed helt forkert på træet.

storybild

Modelfoto.

Det skriver HouseBeautiful.com.

Design-sitet har talt med designeren Francesco Bilotto, og han fortæller, at du begår en fejl, når du vikler lyskæderne rundt om træet. I stedet bør du lade lyskæderne hænge vertikalt fra træets top.

»På den måde vil hver eneste del af dit juletræ, fra gren til gren, stråle smukt,« siger Francesco Bilotto til HouseBeautiful.com.

Derimod risikerer du, at kædernes belysning bliver kvalt inde mellem grenene, hvis du vikler dem rundt om juletræet i cirkelform.

Der er også en anden, stor fordel ved at lade lyskæderne hænge vertikalt fra træets top.

»Når du skal fjerne træet og pille lyskæderne af det, bliver det også lettere for dig. For det er langt mindre besværligt at tage lyskæderne af træets yderside, end at kæmpe en stædig kamp med at få dem fjernet fra de næsten helt tørre grene,« siger Francesco Bilotto.

Er du blevet overbevist? Så er Francesco Bilotto klar med en guide til, hvordan du hænger lyskæderne op på den nye måde.

Først skal du tage den ende af lyskæden, hvor stikket ikke sidder, og fastgøre den til toppen af juletræet. Derefter skal du lade lyskæden falde ned langs træet. Når den når bunden af træet (ikke gulvet, for der skal jo være plads til julegaverne), trækker du kæden 7-10 centimeter til siden op arbejder dig op mod træets top igen.

Sådan fortsætter du, indtil træet er dækket af lyskæden. Men husk at enden, hvor stikket sidder, bør hænge i en højde, hvor det er let at komme til.

For at opnå det flottest mulige resultat, kan du hænge den julepynt, som skinner mest, inde mellem grenene. På den måde kommer de bedst til at reflektere lyset fra lyskæden.

Her er et eksempel på, hvordan det kan komme til at se ud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx