Af Christian Winther Johansen - 11/02-18 13:28

Nyt opråb hitter på nettet: 'Elsk dine hængende bryster!'Nyt opråb hitter på nettet: 'Elsk dine hængende bryster!'

En engelsk blogger går forrest i kampen for, at alle bryster er fantastiske

storybild

En 23-årig blogger er blevet forgangskvinde på nettet, fordi hun er begyndt at elske sig selv for den, hun er.

Chidera Eggerue hedder kvinden, og den bølge, hun har startet, handler om, at man skal elske sine bryster, selvom de hænger. Det budskab forsøger hun at sprede ud til sine mere end 58.000 følgere på Instagram under hashtagget #SaggyBoobsMatter.

For den engelske blogger er det en personlig historie, der gør, at hun har valgt at forsøge at gøre en forskel. Ifølge Chidera Eggerue bliver kvinder nemlig fremstillet som om, at de skal være perfekte, struttende og fast. Urealistisk, fortæller hun til BBC Radio 5 Live, hvor hun åbner for nogle af sine egne oplevelser.

Et opslag delt af Chidera (@theslumflower) den

»Jeg lavede hashtagget fordi, at jeg som ung kvinde prøvede bh'er, der passede til mine mål, så lignede jeg stadig ikke kvinde på indpakningen. Jeg følte: 'Hvorfor hænger mine bryster så meget? Jeg er så ung?',« fortæller hun til radioprogrammet.

Derfor tænkte hun tidligt i sit liv på, at hun ville have lavet sine bryster, lige så snart hun havde mulighed for det. I mellemtiden dækkede hun sin krop til og gik med push up-bh'er, som var ubehagelige for hende.

»Jeg har lavet det her, fordi der er andre kvinder, der endnu ikke har styrken til at være ligeglade med andres tanker, og den styrke kommer fra selvbevidsthed, og selvbevidst kommer ofte ved at vælge at elske de ting ved dig selv, som man er blevet lært ikke at elske. Ikke alle kvinder har den viljestyrke. Så jeg har valgt at være offer-lammet her,« fortæller Chidera Eggerue til radioprogrammet.

På hendes Instagram vælter det i takkende kommentarer fra folk, der er lykkelige over, at hun går forrest i kampen.

'Jeg har altid været så flov og skammet mig, fordi mine er (saggy/hænger, red.), mænd har også altid kommentarer til dem. Jeg har så mange gange hørt/set men tale om, hvor klamme de er, og denne bevægelse får mig til at føle mig så inkluderet og elsket!', skriver bruger 'hellloallly' til et af billederne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx