21/10-17 19:29

LISTE: Fem tegn på, at jeres forhold vil ende galtLISTE: Fem tegn på, at jeres forhold vil ende galt

Hvis du kan genkende noget her, er det måske på tide at tage affære.

storybild

(Billede: Modelfoto)

Måske kan du godt fornemme, at dit forhold er ved at løbe ud i sandet, uden at du helt kan sætte en finger på, hvad der er galt.

Hvis det er tilfældet, er det måske på tide at kigge indad og se, om du måske kan være en afgørende årsag.

Datingeksperten Meredith Golden har til mediet Elite Daily givet sine fem hyppigste tegn på, at det faktisk er din skyld, at jeres forhold er ved at kuldsejle.

Heldigvis kommer hun også med løsninger.

  • Du holder dig tilbage
Du er formentlig godt klar over, at det ikke ligefrem gavner jeres forhold, hvis du konstant kritiserer sin partner eller nedgør hans tøjstil - men faktisk er det lige så giftigt for jeres forhold, hvis du blot holder komplimenter tilbage.

Alle vil gerne høre et kompliment en gang imellem, og især fra dem vi holder allermest af, fortæller Meredith Golden.

»Det er helt gratis at fortælle nogen, at de 'ser godt ud' eller 'gjorde et godt stykke arbejde', og det kan få dem til at føle sig bemærket. Gør det til en vane at fortælle sin partner noget positivt hver dag,« siger hun.

  • Du flirter
Flere listige kvinder har sikkert gjort sig skyldige i at flirte lidt ekstra med vennerne eller den flotte tjener for at gøre kæresten jaloux eller for at fremprovokere en reaktion. Men den går altså ikke, råder Meredith Golden.

»Jeg ser det ofte. Du tror, det er harmløst og legesygt, men det er yderst destruktivt og giftigt og kan få din partner til at føle sig nedgjort eller mindre værd. Der er adskillige måder at fikse det på, men jeg tror, at en aggressiv tilgang er nødvendig: Drop det med det samme.«

  • Du skaber gnidninger
I film- og tv-historien har der længe hersket en forestilling om, at svigermor er gift for ethvert forhold - men spørger man Meredith Golden, så er det faktisk dig, der er giften, når du ikke har lyst til at spendere tid med svigermekanikken.

»Det skaber unødvendige gnidninger og tvinger din partner til at vælge mellem dig og hans familie.«

Igen er løsningen ganske klar, hvis man spørger parterapeuten: stop det.

  • Du snager
Hans telefon, computer, emails, sociale medier. Din partner efterlader et sandt buffetbord af informationer om sin færden og privatliv - lige til at gå ombord i, hvis du er skrupelløs nok. Men hold dig for fin til det, råder Meredith Golden.

Selvom - og måske især hvis - du føler, han skjuler noget for dig.

»Hvis der er en god grund til, at du føler behov for at snage, så er forholdet måske ikke ét, du skal være i. Find ud af, om det (snageriet, red.) er din egen brist eller om forholdet er usundt. Hvis det er din egen brist så begynd at stole på din partner og nyd jeres forhold. Hvis det er et usundt forhold, så er det på tide at komme ud af det for i stedet at finde en partner, der er værd at stole på,« siger Meredith Golden.

  • Du er tarvelig
Alle par skændes og diskuterer. Og ofte bliver der smidt såvel kasteskyts som sårende ord gennem lokalet. Og det er okay - så længe du ikke overskrider den hårfine grænse, siger Meredith Golden.

»Hvis du bliver udpræget ubehagelig, når I skændes, og kommer med kommentarer, der er under bæltestedet, så udleder du giftige energier,« siger eksperten og tilføjer, at selvom det kan være svært at erkende, at man taler for grimt og sårende, så kan man virkelig forbedre både sig selv og forholdet, når man gør.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx