Af Mads Brandsen - 01/11-17 07:19

Blev overvældet af en kæmpe lysende bold på himlen: 'Jeg troede, det var verdens undergang'Blev overvældet af en kæmpe lysende bold på himlen: 'Jeg troede, det var verdens undergang'

Et lysfænomen vakte torsdag opsigt på himlen over Sibirien.

storybild

(Billede: Alexey Yakovlev/VK)

Det fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på indbyggerne i byen Jamalo-Nenetskij, der ligger på den nordvestlige del af den sibiriske slette, skriver The Siberian Times, der også har lagt denne video af fænomenet på YouTube:

»Jeg var ude for at ryge en cigaret og troede, det var verdens undergang,« siger den lokale Vasily Zubkov til avisen.

Så galt stod det dog ikke til. Der var hverken tale om dommedag eller rumvæsener, der landede i en UFO, som flere luftede teorier om på sociale medier, men 'blot' en test med ballistiske missiler i form af en Topol-raket.

Alexy Yakolev fangede flere billeder af det, der ligner en kæmpe lysende bold på himlen og lagde dem op på den russiske pendant til Facebook, det sociale medie VK.

'Det ser ud som om jeg ved et tilfælde tog billeder af hemmelig missilaffyring fra Plestesk,' skriver han på VK.

Raketten var rettet mod en base på halvøen Kamtjatka i Russisk Fjernøsten. Den var en af flere testaffyringer, har det russiske forsvarsministerium bekræftet. Der blev også affyret ballistiske raketter fra atomubåde ved øvelsen, der blev ledet af præsident Vladimir Putin.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx