27/12-17 14:57

Dette dyr er lige blevet opdaget - og den mangler noget helt specieltDette dyr er lige blevet opdaget - og den mangler noget helt specielt

Man kan næsten ikke bebrejde den noget, hvis den nyopdagede orm Xenoturbella japonica har dårlig ånde.

storybild

Opdagelsen af den numseløse orm Xenoturbella japonica kan måske gøre os klogere på, hvordan mere komplekse dyr udviklede sig. Foto: University of Tsukuba

Den har nemlig ikke noget anus og er derfor nødt til at sende sin afføring ud af samme åbning, som den bruger til at spise.

Det fortæller japanske forskere fra University of Tsukuba i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk, hvor du også kan se en 3D-rekonkstruktion af ormen.

Læs mere på Videnskab.dk: Dykkere gør deres livs fund i undersøisk hule

I det nye studie undersøgte forskerne to eksemplarer af Xenoturbella japonica – en hun på omtrent fem centimeter og et ikke kønsmodent eksemplar på bare 1 centimeter.

De brugte også mikro-CT-skanninger til at undersøge ormenes 'frontale åbning', som tidligere anvendte metoder ikke har kunnet undersøge ordentligt, står der i pressemeddelelsen fra University of Tsukuba.

Læs mere på Videnskab.dk: Mystisk lyd fra Mariner-graven endelig opklaret - hør lyden her

Indtil nu er arterne i Xenoturbella-slægten blevet inddelt i to forskellige undergrupper, men den nyopdagede orm udfordrer den opdeling, idet den ser ud til at have træk fra begge undergrupper - og dermed muligvis nedstammer fra en fælles forfader, mener forskerne.

Gruppen betragtes som en søster-gruppe til den store gruppe Bilateria, der indeholder de fleste komplekse dyr - herunder mennesker.

Derfor kan den nye opdagelse måske kaste nyt lys over, hvordan mere komplekse kropsdele som organer har udviklet sig, lyder det i pressemeddelelsen fra University of Tsukuba.

Andre artikler på Videnskab.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx