Af - 02/01-17 14:36

Derfor var livet MEGET hårdere i 90'erneDerfor var livet MEGET hårdere i 90'erne

Børn i dag har det MEGET nemmere, mener en klummeskribent.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet over for kan du se 11 fede ting fra 90'erne

En klummeskribent på det britiske medie Metro lyder som en gammel, bitter mand (dog med et glimt i øjet), når han kommer med flere bud på, hvorfor det var hårdere at være barn i 90'erne end nu.

Du kan se de bedste bud herunder.

Liste: 13 brølere du garanteret har misset i berømte film
Liste: 13 brølere du garanteret har misset i berømte film

I 90'erne brugte man timer på at samle et mixtape med romantiske sange til sin udkårne. I dag kan du bare smede en Spotify-liste sammen på 2 minutter.


Det var heller ikke muligt at bare spille de nyeste hits derhjemme eller hører de 40 mest populære sange i træk, dengang skulle du vente på, de kom i radioen.

Liste: Danske kendisser der fandt sammen i 2016
Liste: Danske kendisser der fandt sammen i 2016

I 90'erne havde børnene et meget større ansvar end børn i dag. Bare tænk på Tamagotchi, den skulle have mad. HVER dag.


Det var umuligt at få sin ønskeseddel til fødselsdag og jul til at sprede sig over mere end et Fætter BR-kataloget med krydser. I dag kan du få meget større inspiration på diverse hjemmesider.

Når du havde kunstprojekt i skolen i 90'erne, kunne du bruge timevis på at klippe og klistrer. Og resultatet lignede noget, der var løgn. I dag kan du gå på Photoshop og lave fejlfrie produkter.

Liste: Her er de mest indtjenende filmstjerner i 2016
Liste: Her er de mest indtjenende filmstjerner i 2016

Tegneserierne i dag er mere skånsomme end dengang. For eksempel 90'ernes tegneserie 'Dyrerne i Lilleskove', døde et dyr nærmest hver uge. Det havde aldrig gået i dag.

Ville du se film i 90'erne skulle du væbne dig med tålmodighed. Var VHS-filmen for eksempel stoppet midt i båndet, sidst du så den, så tog det laaaang tid at spole tilbage til start. I dag er det bare at starte Netflix.

Liste: 7 ting du ikke vidste om bryster
Liste: 7 ting du ikke vidste om bryster

Endnu værre var det, hvis VHS-optageren pludselig gav lyd. Alle ens optagelser af 'Venner' kunne risikere at være borte.

Når du skulle ringe til dine venner fra hjemmets fastnettelefon, kunne du risikere, at du fik opkaldstone som et tegn på, at linjen var optaget - fordi din far eller mor var på internettet. I dag kører både Netflix, Facebook, Facetime, fjernsynet og sms'erne fint på samme tid.

I dag er de fleste til at få fat på gennem sociale medier, men i slut 90'erne var det utilregneligt, om ens venner eller crush var til at få fat i på MSN. Oftest måtte du logge på flere gange i løbet af dagen for at få den grønne mand frem, der indikerede, at vennerne var online.

LISTE: Her er danskernes mest populære nytårsforsætter
LISTE: Her er danskernes mest populære nytårsforsætter

Når man skulle tage et selfie, gik der minimum 72 timer, før at man kan se, om vennerne er 'on fleek'. I dag kan man tage 720 billeder og med det samme vælger det bedste.

LÆS OGSÅ: LISTE: Her er de ti mest spillede sange og albums i 2016

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx