Af - 30/12-15 08:23

Marcipanbrød kostede Brian jobbet - nu vil ingen ansætte hamMarcipanbrød kostede Brian jobbet - nu vil ingen ansætte ham

Brian Frederiksen blev dømt for tyveri af et stykke kasseret marcipanbrød. Dommen på straffeattesten har gjort det umuligt for ham at finde et nyt job.

Bildstrecke im Grossformat »

Brian Frederiksen har i to år gået uden job, fordi han på sit arbejde spiste kasseret marcipanbrød.

'Du er blevet taget i tyveri og derfor fyrer og bortviser vi dig med øjeblikkelig varsel'. Det var den korte og kontante besked, som Brian Frederiksen modtog, efter han havde spist nogle kasserede marcipanbrød fra Anthon Berg. Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Brian Frederiksen arbejdede tilbage i 2013 på lageret hos engros-supermarkedet Dagrofa på Amager i København, hvor han - ifølge ham selv - havde spist et par marcipanbrød fra kassen med kasserede varer.

Ifølge Brian Frederiksen skulle varerne kasseres fordi datoen var overskredet, eller fordi varerne var gået i stykker.

- Jeg vidste godt, at det var forkert at spise de kasserede varer, men jeg havde ikke fantasi til at tro, at det ville få mig fyret eller anmeldt for tyveri, fortæller Brian Frederiksen til Fødevareforbundet NNF.

To måneder efter fyringen ringede politiet og fortalte, at Brian var meldt for tyveri af hele kassen med 24 marcipanbrød til en værdi af 404 kroner. Retssagen endte med en betinget dom for tyveri og en større regning for sagens omkostninger.

Men på trods af, at bøden i dag er betalt, så bøder Brian Frederiksen i dag stadig for sin ugerning. Det har været nærmest umuligt for ham at finde et nyt job på grund af pletten på straffeatesten.

- Nu er jeg stemplet som gemen tyv, og så er det altså svært at få arbejde på et lager eller andre steder, hvor man håndterer mange varer, siger Brian Frederiksen til Fødevareforbundet NNF.

17-årige Mohamad: - Facebook-debat fik mig fyret fra Bilka
17-årige Mohamad: - Facebook-debat fik mig fyret fra Bilka

Langt de fleste virksomheder spørger efter en straffeattest. Når jeg søger et sted, og de ser min straffeattest, så hører jeg aldrig fra dem igen.
Det siger Brian Frederiksen Fødevareforbundet NNF.

For et halvt år siden mistede Brian Frederiksen retten til dagpenge, og lige om lidt forsvinder også den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Når det sker, vil han kun få kontanthjælp.

Hos Fødevareforbundet NNF mener faglig konsulent, Lone Krydsfeldt, at politianmeldelsen er en overreaktion fra arbejdsgiveren.

Journalist snød læsere og Ekstra Bladet med falske kilder
Journalist snød læsere og Ekstra Bladet med falske kilder

LÆS OGSÅ: Politichef fyres efter betjent skød teenager 16 gange

LÆS OGSÅ: HB Køge taber opgør om løn til fyret træner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx