Af - 08/01-14 15:00; Opdateret: 08/01-14 15:14

Her stiger lejlighedspriserne mere end i KøbenhavnHer stiger lejlighedspriserne mere end i København

Boligpriserne på ejerlejligheder er i en jysk og sjællandsk kommune steget mere end i København, hvor økonomer ellers snakker om mulig boligboble.

storybild

Priserne på ejerlejligheder i København er steget markant i 2013, men der er både en jysk og en sjællansk kommune, som slår dem. Her er det Amerika Plads på Østerbro. (Billede: Polfoto)

Mens snakken i det sidste halve år har gået på, at det københavnske boligmarked kunne udvikle sig til en boligboble efter voldsomme prisstigninger, så er priserne på lejligheder faktisk steget endnu mere i en jysk og sjællandsk kommune i 2013.

Der var gang i boligmarkedet i 2013
Der var gang i boligmarkedet i 2013

Det viser tal fra boligsiden.dk.

Herning Kommune slår således landets hovedstad markant, når det kommer til prisændring, og de får dermed revanche for den famøse MPG-dyst om værtsby.

Mens København på tredjepladsen har haft en stigning på 12,6 procent, så er priserne på lejligheder i Herning steget med hele 17 procent.

Røverkøb: 16 huse solgt for 1 krone stykket!
Røverkøb: 16 huse solgt for 1 krone stykket!

På andenpladsen kommer Gladsaxe Kommune med 15,2 procent.

- Generelt er det lidt pudsigt, at Herning, som ligger i et område, hvor det normalt ikke går så godt på boligmarkedet, klarer siVildt: g så pænt. Det har formentlig noget at gøre med, at Herning er gode til at skabe arbejdspladser og dermed efterspørgsel for at bo der, siger, boligforsker Morten Skak fra Syddansk Universitet til mx.dk.

Tror du, du kan få huset billigt? Glem det
Tror du, du kan få huset billigt? Glem det

Han mener dog, at tallene også kan skyldes en del tilfældigheder.

- Der har været færre handler i 2012 end i 2013, hvilket kan give en usikkerhed, når man sammenligner. Derudover er der stor forskel på hvor mange salg, der er sket i kommunerne alt afhængig af deres størrelse, siger han.

I lang tid har flere økonomer snakket om risikoen for en ny boligboble i København grundet de store prisstigninger, der utvivlsomt har været i det forgangne år.

Men tallene for 2013 får ikke Morten Skak til at bekymre sig.

- Efterhånden som priserne stiger i København, vil folk flytte ud og finde boliger andre steder, så stigningerne kommer også andre steder. To-cifrede stigninger på årsbasis holder ikke, men med de niveauer, som vi har nu, tror jeg ikke på en boligboble.

Se hele top 10 herunder. Alle kommuner er ikke med i tallene, da der har været for få handler flere steder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx