Af - 24/09-14 16:25

Læsere i oprør: Vi nægter at betale børnenes skole-computerLæsere i oprør: Vi nægter at betale børnenes skole-computer

Det er bare ikke i orden, at folkeskolerne opfordrer forældrene til at give børnene deres egen computer med i skole, lyder det fra læsere af metroxpress. Det er ikke et krav, og det skal skolerne kommunikere 'tydeligt', siger undervisningsministeren.

storybild

I Greve Kommune får skoleeleverne udleveret en gratis tablet af skolen. I de fleste andre kommuner opfordrer skolerne forældrene til at give deres børn deres egen tablet eller bærbare computer med i skole til undervisningsbrug. Det er ikke lige populært alle steder. (Billede: polfoto/arkiv)

'Nej med nej på!!'

'Hvis skolen ønsker tablets i undervisningen, så må de sørme selv punge ud :-(

'Der står altså ikke millionær på ryggen af mig'.

'Det er så meget IKKE iorden!'

'Det er forkasteligt, hvad de forventer af os forældre i dag.'

Skoler presser på: Børn skal have deres egen tablet med i skole
Skoler presser på: Børn skal have deres egen tablet med i skole

Kommentarfeltet gløder under metroxpress' artikel om, at landets folkeskoler opfordrer forældrene til at give deres børn en computer eller tablet med i skole til undervisningsbrug.

142 læsere havde i går eftermiddag kommenteret på, om skolernes opfordring er i orden, og langt de fleste siger klart og tydeligt fra.

En af dem er Kitt Filsøe Kjær fra Køge. Hun ved godt, at skolen ikke formelt kan kræve, at hun udstyrer sine tre skolebørn med en computer eller tablet til skolebrug. Men hun oplever, at både børnenes skole, Ellemarkskolen, og Køge Kommune lægger et stort forventningspres.

Børnenes løbehjul bliver stjålet i skoletiden
Børnenes løbehjul bliver stjålet i skoletiden

- I de breve vi har fået ligger der altså en klar forventning om, at børnene får deres egen computer med i skole. Jeg synes, skolen og kommunen lægger et stort pres, siger hun og henviser til to breve fra henholdsvis kommunen og skolen.

Kommunen appellerer i sit brev fra marts i år direkte til forældrene: 'Der er brug for, at I som forældre til skoleelever i Køge Kommune støtter op om strategien og hjælper således, at jeres barn medbringer eget udstyr til at gennemføre undervisningen digitalt.'

Og i denne måned lyder anbefalingen fra Ellemarkskolen i 'Nyhedsbrev til forældre' kort og godt: 'Køb en computer eller eller andet device, som jeres barn kan finde ud af at bruge.'

Skoleelever stoler blindt på Google
Skoleelever stoler blindt på Google

- Det oplever jeg som et krav, og jeg tænker, at så må jeg på en eller anden måde finde penge til at anskaffe det, siger Kitt Filsøe Kjær.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skolelederen på Ellemarkskolen. Men formand for skoleudvalget i Køge Kommune Helle Poulsen (V) siger:

- Jeg er ked af, hvis nogen føler et pres, for det er bestemt ikke hensigten. Det er en frivillig ordning, men i Køge Kommunen bakker vi op om regeringens strategi.

Børn skal kun være på nettet i 35 minutter
Børn skal kun være på nettet i 35 minutter

I regeringens it-strategi for folkeskolen står der blandt andet andet, at: 'Skolerne skal blandt andet opfordre forældre og elever til, at eleverne medbringer egne bærbare enheder i skolen'.

Men undervisminister Christine Antorini (S) fastslår, at skolernes opfordring ikke må lægge pres på forældrene:

- Familier har forskellige forudsætninger og prioriteter. Det skal skolerne tage hensyn til, når de opfordrer eleverne til at medbringe deres egen pc eller tablet. Skolerne skal tydeligt kommunikere til forældrene, at det ikke er et krav, så forældrene ikke føler sig presset til at lade deres børn medbringe en computer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx