Af - 13/11-13 06:00; Opdateret: 13/11-13 07:20

Fætter BR: Drenge skal støvsugeFætter BR: Drenge skal støvsuge

Fætter BR og Toys"R"Us afskaffer de gamle kønsroller i legetøjskatlogerne. Nu står drenge for husholdningen, mens piger skyder med pistoler. Latterligt, synes Dansk Folkeparti.

storybild

Her i kataloget fra Toys R Us, leger en dreng frisør. Andre steder leger drengebørn med støvsugere og kødgryder, mens piger leger med traditionelt drengelegetj. (Billede: Toys R Us)

Landets store legetøjskæder Fætter BR og Toys"R"Us gør op med traditionelle kønsroller i årets store julekataloger.

Her leger drenge frisører, med Barbie-dukker, kødgryder og støvsugere. Piger skyder med pistoler og fyrer op i den store Weber-grill.

Thomas Meng, marketingdirektør for BR og Toys"R"Us siger, at katalogerne er blevet kønsneutrale, fordi de skal afspejle en virkelighed, hvor drenge leger med pigelegetøj – og omvendt.

»Børn er ikke kodet til, at lyseblåt er for drenge og lyserødt for piger. Og vi ønsker ikke at kode dem i nogle retninger. De skal selv kunne vælge,« siger han.

Også Føtex og Bilka har i år en pige i en hurtig bil - og en dreng med en støvsuger i deres kataloger, men ellers er kønsrollerne her traditionelle.

»Vi forventer næste år at bløde yderligere op,« siger Føtex' og Bilkas kommunikationschef Mads Hvitved Grand.

I fjor vakte det internationale debat, da BR's og Toys"R"Us' svenske katalogerne blev 'kønsneutrale'.

Herhjemme er Dansk Folkeparti forarget.

»Det er dybt latterligt, ja lidt perverst,« synes ligestillingsordfører Pia Adelsteen (DF).

»Ethvert barn har et køn fra det bliver født og, det er misforstået politisk korrekt at afbillede drengebørn i pigeroller eller omvendt,« mener hun.

»For sådan leger børn sjældent, men efterhånden, men i Danmark som i Sverige, at man imødekommer minoriteterne på bekostning af flertallet.«

Det afviser Thomas Meng.

»Nogle drenge leger kun med drengelegetøj, andre kun med pigelegetøj. Nogle med begge dele. I børnehaver i dag går nogen drenge i prinsesse-kjoler. På samme måder er piger forskellige.«

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx