Af - 18/09-15 19:35; Opdateret: 18/09-15 19:56

Nyt styresystem til iPhone: Her er ekspertens domNyt styresystem til iPhone: Her er ekspertens dom

Skal du downloade det nye styresystem til iPhone? Her får du ni gode grunde til at gøre det og to ulemper ved systemet fra gadget-ekspert David Guldager.

Bildstrecke im Grossformat »
- Det er jo det, vi alle går og veksler ud fra: Hvor meget batteritid har mobilen. Nu kan vi så få en times ekstra, siger David Guldager. Når du kigger på din mobils hjemmeskærm og trækker fra venstre mod høje, kommer et nyt felt op, hvor du kan få anbefalinger fra din mobil. Anbefalingerne bliver givet ud fra, hvordan du bruger mobilen. Jo mere du bruger mobilen, jo mere kender telefonen dig. - Det Apple prøver at efterligne med den her funktion er den populære søgefunktion hos Android, kaldet 'Google Now'. Det er en progratriv tjeneste, der ved ting, før du selv gør det. Hvis du for eksempel har et møde i byen, fortæller iPhonen dig, hvor meget trafik der er på vejen derhen. Det er tanken med den nye Apple-søgefunktion, at den med tiden skal kunne det, siger David Guldager. Siri er hjælpefunktionen på din iPhone, der bliver aktiviteret, når du trykker på hjemknappen. - Siri er nu blevet så klog, at hun eksempelvis kan finde lige de billeder, du har taget i sommerhuset i Rørvig, fordi hun bruger GPS'en til at finde ud af, hvor billederne er taget henne. Apple har forsøgt at lave et pangdang til Google Maps. For eksempel kan du nu i udvalgte byer som for eksempel New York få overblik over den offentlige transport via kortet. Så kan du se, hvornår togene i undergrundbanen kører. - Det smarte ved det her er, at du ikke skal have en tredjeparts app ind over. Men du kan desværre ikke bruge det til den offentlige transport i København endnu, siger David Guldager. - Apple har lånt og taget meget fra de populære apps, og lagt det ind i deres eget system, siger David Guldager. Blandt andet har de fået gode ideer fra appen Yelp, der hjælper dig med at søge efter gode spisesteder. Nu har du nemlig mulighed for at søge efter restauranter i alle byer på Apples kortappen. iOS 9 giver brugeren mulighed for at installere reklameblokeringssystemer også kaldet addblocks i Safari. Sådan undgår du de irriterende reklamer. (Læs den negative side ved denne mulighed i artiklen). På iPaden har du mulighed for at multitaske. Du kan trække dine apps ind fra højre og have dem åbne samtidig. Når du åbner en app popper den dermed nødvendigvis ikke op og fylder hele skærmen. - Hvis du har den helt nye iPad, som de færreste danskere har, så har du mulighed for at arbejde i begge apps på samme tid, ved at lave en split screen, siger David Guldager. - Sidste år havde folk et kæmpe hyr med at få hentet den nyeste opdatering, men iOS 9 fylder mindre, og dermed har folk ikke de store problemer med at hente den, siger David Guldager.

David Guldager har fremhæver de otte gode grunde til, at du skal downloade det nye iPhone-styresystem iOS 9. Læs dem her.

Vil du downloade det nye styresystem?

Det spørgsmål stiller eller har din iPhone måske stillet dig i går og i dag, men hvad skal du svare? Ja eller nej?

Det får du nu god mulighed for at vurdere, for metroxpress har fået gadgetekspert David Guldager til at vurdere det nye styresystem iOS 9 til iPhone:

Generelt synes jeg, det er en rigtig god opdatering, der byder på mange vigtig ting. Men der dog ikke nogen synderlig vigtig grund til, at man skal download det.
Det konkluderer David Guldager.

5 grunde til at du IKKE skal jailbreake din iPhone
5 grunde til at du IKKE skal jailbreake din iPhone

Hvis det er lidt for ukonkret til dig, har metroxpress fået ham til at liste fordelene og ulemperne ved systemet. I alt nævnte eksperten otte fordele og kun to ulemper.

Klik dig gennem grundene til, at du skal downloade iOS 9 øverst i artiklen og orienter dig om systemet ulemper nedenfor:

Din iPhone ændrer sig i morgen: Her er hvad du kan vente dig
Din iPhone ændrer sig i morgen: Her er hvad du kan vente dig

Ulemperne ved det nye styresystem

- Man kan godt hente iOS 9 til de gamle telefoner, som iPhone 4S og 5, men det er langt fra en god ide at gøre det. Telefonerne bliver nemlig sløve af det, siger David Guldager

Han nævner, at det, der blandt andet fylder meget i iOS 9 er "mindre vigtige" fornyelser som den grafiske fremstilling. Blandt andet bliver bladre-funktionen, når du trykker på 'hjem-knappen' meget flottere grafisk end før. Men er det værd at få en langsom iPhone for?

Er du interesseret i at læse om ny teknologi, og vil du opdateres med historier om emnerne, så like MX PENGE.

Med det nye styresystem er det muligt at installere en adblocker - altså en funktion, der skjuler reklamer. Det kan der både være gode og dårlige elementer ved for brugeren (læs fordel nummer seks i galleriet ovenfor)

- Blokeringen er skidt for brugeren, da mange af selskaberne gør mere og mere for at modarbejde, at du installerer en adblocker, ved at sørge for, at du ikke får det fulde udbytte ud af indholdet. Har du en adblocker har eksempelvis TV 2 gjort sådan, at du ikke kan se deres videoer, siger David Guldager.

Nogle sites har også tilrettelagt det sådan, at du bliver nødt til at se hele reklamen, før du vil se videoen, når du har adblockeren slået til. Har du ikke adblockeren, kan du typisk skippe væk fra reklamen efter fem sekunder.

Her skal du rejse hen for at få en billig iPhone
Her skal du rejse hen for at få en billig iPhone

LÆS OGSÅ: Omstridt emoji er på vej til iPhone - disse kommer også...

LÆS OGSÅ: Anmelderne er enige i dom over ny iPhone

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx