Af - 19/03-15 08:46; Opdateret: 19/03-15 09:28

Ulækker sushi-bar får bøde: Spækbræt var sort af mugUlækker sushi-bar får bøde: Spækbræt var sort af mug

Fødevarekontrollen fik rigeligt at se på, da de besøgte denne sushi-bar.

storybild

Her ses det tydeligt, at der er store sorte plamager af mug. (Billede: Fødevarestyrelsen)

Sushi er efterhånden blevet en af danskernes foretrukne valg, når der skal vælges take away. Som de fleste ved, så kræver det friske råvarer, der behandles med respekt. Det virker ikke umiddelbart til, at sushi-restauranten Momo Sushi i Kalundborg lever op til dette.

De har nemlig fået en ganske sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner, efter fødevarekontrollen var på besøg i starten af marts.

Her blev det blandt andet konstateret følgende:

Spækbræt hvorpå der håndteres rå fersk fisk er sort af mug.

Som det ses på billedet i toppen af artiklen, så er der store sorte plamager af mug på spækbrættet. Virksomheden gjorde det dog klart, at man ville bruge et spækbræt, der var 'lidt' bedre, og ejeren oplyste også at man ville kassere de muginficerede spækbrætter.

Fødevarekontrollen fandt også oksekød og kylling, der lå til optøning på et rullebord. Kødet blev målt til +10C. Ejeren fortalte, at han havde glemt det, hvorfor det havde ligget hele natten og blevet lunt. Kødet blev kasseret med det samme.

Derudover er Momo Sushi ved et tidligere besøg bedt om at gøre rent. Det var ikke gjort, da fødevarekontrollen kom på besøg 5. marts:

Der er fedtet spindelvæv i emfang, langs vægge ved emfang, vægge i produktionslokaler for sushi. Fremstår ved vask snavsede (gule af fedt/kondens), vinduskarme er fortsat sorte af mug.

Ejeren forklarede også her over for myndighederne, at man ville gøre rent, når de var gået.

Til sidst, men ikke mindst, havde virksomheden også emballage, der kommer direkte i kontakt med fødevarer stående i et lokale, der ikke var godkendt til formålet. Emballagen blev fjernet med det samme.

Som det også fremgår af kontrolrapporten, så er det den eneste sure smiley, som Momo Sushi Aps har fået i de seneste fire kontrolbesøg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Trappevasker arbejdede sig op som en...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx