Af Ritzau - 04/04-17 09:10; Opdateret: 04/04-17 10:25

Parken accepterer skyld og millionbøde for kursmanipulationParken accepterer skyld og millionbøde for kursmanipulation

Selskabet Parken Sport & Entertainment anker ikke dommen for kursmanipulation fra landsretten.

storybild

Parken Sport & Entertainment anker ikke bøden på 13 millioner for kursmanipulation, der blev idømt ved landsretten. (arkivfoto) (Billede: Colourbox)

Parken Sport & Entertainment anker ikke dommen for kursmanipulation, der faldt i marts. Tidligere formand Flemming Østergaard og direktør Jørgen Glistup blev også dømt.

Selskabet Parken Sport & Entertainment blev ved landsretten idømt en bøde på 13 millioner kroner for kursmanipulation.

- I fortsættelse af selskabsmeddelelse nummer 05 2017 kan det meddeles, at Parken Sport & Entertainment har besluttet ikke at ansøge om tredjeinstansbevilling til at indbringe den af Østre Landsret afsagte dom i kursmanipulationssagen for Højesteret, skriver Parken i en fondsbørsmeddelelse.

Kursmanipulationen foregik i perioden 2007 til 2008, hvor Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup brugte Parkens penge til handler, der holdt aktiekursen kunstigt oppe.

Parken brugte egne aktier i forbindelse med opkøb, og havde derfor en interesse i, at aktiekursen var høj.

Derudover havde direktørerne optionsordninger, hvis værdi steg med aktiernes.

Selskabet og begge direktører blev idømt lavere straffe i byretten. Både anklagemyndigheden, direktørerne og selskabets ankede byrettens dom.

I Østre Landsret blev straffene skærpet betydeligt. Flemming Østergaard fik halvandet års fængsel og skal betale ni millioner kroner tilbage. Jørgen Glistrup blev idømt samme fængselsstraf og skal af med 800.000 kroner.

Flemming Østergaard har tidligere udtalt, at han er chokkeret over afgørelsen og vil i Højesteret.

- Min sidste rest af tillid til retsvæsenet ligger nu hos Højesteret, og jeg håber virkelig, at sagen tages op igen, skrev Flemming Østergaard i en kommentar til Ritzau i forbindelse med dommen i marts.

Det ændrer Parken Sport & Entertainments accept af dommen ikke på, skriver Flemming Østergaards advokat, Sysette Vinding Kruse, i en skriftlig kommentar:

- Parkens kommercielle overvejelser giver os ikke anledning til ikke at søge tredjeinstansbevilling, da vi mener, at værdipapirhandelsloven er fortolket forkert, skriver hun.

Parken Sport & Entertainment oplyser til Ritzau Finans, at man ikke har yderligere kommentarer til meddelelsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx