Af - 18/09-14 08:59

Studerende: Vi har da penge nok!Studerende: Vi har da penge nok!

En massiv overvægt af de studerende mener, at de har en god økonomi, viser ny undersøgelse. Det kommer bag på de studerendes formand.

storybild

Studerende demonstrerer mod SU-reformen, som regulerede SU'en, så den fremover følger inflationen, og ikke lønudviklingen. (Billede: polfoto/arkiv)

- Det er umuligt at leve på en SU! Ketchup og pasta, er det eneste, der er råd til sidst på måneden. Lyder det bekendt?

Så er det måske fordi, de relativt få studerende, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen, fylder mest i debatten. I hvert fald er det kun 14 procent af de studerende, der betegner deres økonomi som 'dårlig' eller 'meget dårlig', mens hele 49 procent mener, at de har en 'god' eller endog 'meget god' økonomi.

Studieboliger lejes ud til kriminelt høje priser
Studieboliger lejes ud til kriminelt høje priser

Det viser en undersøgelse blandt 18-27-årige studerende, som YouGov har foretaget for Danske Bank.

De studerende ser tilmed endnu lysere på fremtiden. Kun 7 procent vurderer, at deres økonomi vil være 'dårlig' eller 'meget dårlig' om et år.

Tallene kommer mildtest talt bag Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, som i årevis har kæmpet for at forbedre studerendes levevilkår

K: Studerende skal bo på gamle tørrelofter
K: Studerende skal bo på gamle tørrelofter

- Det er ikke let at være studerende i dag. Mange har ikke råd til at bo i de store studiebyer, hvor huslejen kan være højere end SU'en. Vi er bare en gruppe, som finder os i meget. Flere og flæere gældsætter sig. Det kan godt være, at de så synes, at de har en ok økonomi lige nu, men gælden kan give store problemer senere, siger han.

Ans Sulebakk Kwaja, chef for Danske Banks særlige ungdomsrådgivning Ung Direkt, mener, at en anden tendens gør sig gældende.

Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal
Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal

- Det er blevet in at have tjek på sin økonomi. Vi oplever, at unge generelt tager et stort ansvar for deres økonomi og er optimistiske på fremtiden, og det har de også god grund til at være.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx