Af - 29/04-14 08:00; Opdateret: 29/04-14 13:32

Halvdelen af danskerne tænker ikke på, at deres private computer kan overvågesHalvdelen af danskerne tænker ikke på, at deres private computer kan overvåges

Selvom overvågning af ens private computer er en realitet, tænker næsten halvdelen af danskerne ikke på det. Folk er blevet ligeglade og autoritetstro, men det er farligt, advarer eksperter

storybild

Ny måling, viser, at næsten halvdelen af danskerne aldrig tænker på at de kan blive overvåget på deres computer derhjemme (Billede: Polfoto)

Selvom man sidder i fred og ro ved sin egen computer hjemme i stuen, så er der risiko for, at man bliver overvåget af forskellige aktører, uden man måske skænker det en tanke.

Venstre raser: Kræver undersøgelse af Se og Hør-overvågning
Venstre raser: Kræver undersøgelse af Se og Hør-overvågning

En undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress viser, at 45 procent af danskerne aldrig tænker over, om de bliver overvåget, når de bruger deres computer i hjemmet.

Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning
Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning

Det er meget bekymrende, mener Frederik Kortbæk, der er koordinator i Dansk Privacy Netværk, der er et forskningsnetværk, der arbejder med udbredelse af forståelsen for privatlivsbeskyttelse:

- Det er et alvorligt problem, at så mange ikke tænker over overvågning i privaten. I Danmark lever vi i en andedam, hvor vi har for meget tiltro til, at tingene er som de skal være. Men internettet er globalt og angrebene kommer alle steder fra, påpeger han.

To aviser får fornem journalistpris i USA
To aviser får fornem journalistpris i USA

Den samme holdning har it-sikkerhedsekspert Peter Kruse, der er bange for, at folk ikke tror, de er i fare:

- Mange mennesker tænker nok, at overvågningen er ligegyldig, fordi de ikke har noget at skjule, og så kan det alligevel være lige meget. Men overvågning er teknisk set en realitet både fra statens side og fra it-kriminelle.

Snowden: Danskerne bør være bekymrede
Snowden: Danskerne bør være bekymrede

Mange danskere aner ikke, at de kan gøre noget for at beskytte sig mod kriminalitet, mener it-sikkerhedseksperten:

- Det typiske problem er, at mange mennesker ikke aner, at de skal opdatere de programmer, de har installeret på computeren, for det er sådan (via sikkerhedsbrister, red.) de it-kriminelle skaffer sig adgang til deres data. Og så er der adgang til rigtig meget data, der er mange penge værd, forklarer Peter Kruse.

Nyt Snowden-læk: USA spionerede mod COP15 i København
Nyt Snowden-læk: USA spionerede mod COP15 i København

LÆS OGSÅ: EL kalder Thorning i samråd om USA-overvågning

LÆS OGSÅ: Hacker råbte ad baby igennem kamera

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx