Af - 21/02-14 09:22; Opdateret: 21/02-14 11:56

Farlig søvn-konkurrence for unge får kritikFarlig søvn-konkurrence for unge får kritik

Energidrikproducenten Cult A/S har med sin konkurrence »Neversleep« overtrådt reglerne for god markedsføringsskik. Konkurrencen var potentielt sundhedsskadelig for deltagerne.

storybild

Cult A/S får kritik for at afholde en søvn-konkurrence. (Billede: GONZALES PHOTO JONAS HØJGAARD)

Den deltager, der kunne holde sig vågen i længst tid, vandt en rejse til New York.
Sådan lød konceptet for Cults »Neversleep«-konkurrence, der blev holdt som led i markedsføringen af energidrikken Cult Raw Energy.

Men den konkurrence var ulovlig, fastslår Forbrugerombudsmanden, der udtaler kritik af producenten.

Cult i krig med Kræftens Bekæmpelse
Cult i krig med Kræftens Bekæmpelse

Cult har handlet i strid med god markedsføringsskik, fordi det potentielt var sundhedsfarligt at deltage, fastslår Forbrugerombudsmanden. Cult havde ikke fastsat en øvre grænse for, hvor længe deltagerne måtte holde sig vågne, og der var ingen læge til stede i lokalet, der kunne gribe ind. Vinderen holdt sig vågen i 68 timer.

- Jeg finder det kritisabelt og i strid med god markedsføringsskik, at Cult holder en konkurrence, som er potentielt sundhedsskadelig for deltagerne. Og jeg vurderer, at det er yderligt skærpende, at det sker som led i en kampagne for et produkt, som i vidt omfang også drikkes af børn og unge, siger forbrugerombudsmand, Henrik Øe.

Cult-piger får eget fitness-center
Cult-piger får eget fitness-center

Forbrugerombudsmanden har blandt andet lagt vægt på, at der ikke var opsyn med deltagerne i de 48 timer, de skulle holde sig vågen for at kvalificere sig til finalen, og at der ikke i finalen var nogen øvre grænse for, hvor længe man skulle holde sig vågen.

Forbrugerombudsmanden finder det skærpende, at konkurrencen var en kampagne for en energidrik. Kombinationen af søvnløshed og indtagelse af koffein kan øge de sundhedsskadelige effekter.
Mx.dk vil forsøge at få en kommentar fra Cult A/S.

Fra Cult A/S er der ingen forståelse for Forbrugerombudsmandens kritik:

- Inden vi afholdt konkurrencen, rådførte vi os med søvneksperter, som sagde til os, at den eneste risiko ved at holde sig vågen var, at man bliver søvnig. Og deltagerne blev tilset af to sygeplejersker, der tog blodtryk og sørgede for, at de var ved deres fulde fem. Jeg kan ikke love, at vi ikke gør det igen, siger grundlægger Brian Sørensen til mx.dk.

- Hvis man spurgte Sundhedsstyrelsen, om der potentielt kan være sundhedsfarlige risici ved at løbe maraton, vil svaret nok også være ja. Men betyder, at man bør forbyde maraton?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx