Af - 16/07-15 17:45

Nu scorer danske stjerne-restauranter kassenNu scorer danske stjerne-restauranter kassen

Flere af Danmarks allerbedste restauranter har historisk set haft svært at at tjene penge på tryllerierne i køkkener. Men nu har de lært at veksle de varme retter til kolde kontanter.

Bildstrecke im Grossformat »

Kobe-kød. Ægte kaviar. Ædle vine. Penge er ikke noget, vi tjener. Det er noget, vi bruger. Den tilgang til madtryllerierne på Danmarks allerbedste gourmetrestauranter har ofte sat sig som røde tal på bundlinjen. Men nu har landets stjernekokke, køkkenchefer og restaurantejere fået bedre styr på økonomistyringen.

Jamie Oliver på Noma: Sikke en fornøjelse!
Jamie Oliver på Noma: Sikke en fornøjelse!

Flere toprestauranter leverer nu ikke blot måltider i verdensklasse, mens også spiselige regnskaber med millionoverskud. Det viser en gennemgang af årsregnskaberne for 2014 blandt 29 af Danmarks allerbedste restauranter, som Finans.dk har foretaget.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Frederikshøj i Aarhus, som styres af stjernekokken Wallid Hallal, kommer bedst ud af 2014 med er resultat på over 3,6 millioner kroner, mens den københavnske thai-gourmetrestaurant Kiin Kiin leverer et resultat på godt og vel 2,8 millioner kroner.

Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner
Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner

Noma, som blev kåret til verdens bedste restaurant i 2014 og verdens tredje i år, har lidt sværere ved at omsætte lækkerierne til kontanter. Resultatet blev 730.000 kroner sidste år, hvilket rækker til en 8. plads på listen over de 10 bedst indtjenende gourmetrestauranter i Danmark.

- Topgourmetrestauranter er meget afhængige af nyhedens interesse, gode anmeldelser og så et vist stampublikum. Det er dog ekstremt omkostningstungt at jagte Michelin-stjerner. Der er altid undtagelser til den regel, men ønsker man den succes i form af Michelin-stjerner, er det dyrt og ofte fornuftigt med en stærk medinvestor, siger Martin Saxtorph, der er ansvarlig for hotel- og restaurationsbranchen i rådgivningsvirksomheden PWC, til Finans.dk.

Michelin-stjerner drysser over Aarhus
Michelin-stjerner drysser over Aarhus

Det er således heller ikke alle 29 toprestauranter, som leverede sorte tal på bundlinjen i fjor. Falsted Kro kom eksempelvis ud af 2014 med et minus på over 2,1 millioner kroner, og Umami i København tabte knap 650.000 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx