Af - 07/04-15 13:12

Droppede ud af 1. g:  Nu scorer han kassen på gamer-videoerDroppede ud af 1. g: Nu scorer han kassen på gamer-videoer

Alene i marts tjente 20-årige Benjamin Vestergaaad fra Søndersø på Nordfyn 70.000 kroner på sine rablende gamer-videoer på YouTube.

storybild

Benjamin Vestergaard kommenterer på skrydende amerikansk sin færden i computerspillet Minecraft. Han optager sig selv med sit webcam og redigerer efterfølgende sig selv ind i bunden af billedet. (Billede: privat foto)

- What the crap, dude!!!, råber Benjamin ind i sit wepcam, som filmer ham hjemme på værelset i forældrenes hus i Søndersø, mens han spiller det populære computerspil Minecraft.

Martin tjener penge når han sover
Martin tjener penge når han sover

Han er ikke specielt dygtig til spillet, men en vildtvoksende fanskare fra især USA er vilde med hans rablende, højlydte kommentarer, som vælter ud af ham nonstop, mens hans spiller. Over 423.000 havde havde i går meldt sig som følgere på hans YouTube-kanal, og hver dag vokser fanskaren med omkring 5.000. Videoerne er allerede blevet set over 21 millioner gange.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Den slags tal kan veksles til annoncekroner på nettet, og alene i marts tjente Benjamin Vestergaard – eller Mister Crainer, som han hedder på YouTube-kanalen - 70.000 kroner.

- Det er rigtig mange penge. Jeg har ikke helt forstået det endnu, siger han.

Forældrene var skeptiske, men støttede ham, da han sidste år valgte at droppe ud af 1. g for anden gang for at satse på YouTube-kanalen, som gik i luften i februar sidste år. Det første års tid, tjente han ikke nogen penge.

Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma
Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma

- Men pludselig er det bare eksploderet. Der har har været en del sponsor-tilbud, for eksempel fra Disney om at spille et bestemt spil på min kanal, siger han.

Indtil videre har han takket nej, selv om der er store penge i sponsoreret indhold.

Se en af Benjamins videoer her

- Hvis jeg lægger 10 videoer op med sponsorindhold er mine følgere hurtig væk. På den lange bane er der flere penge i at gøre sine følgere glade, siger han.

17-årige Julie sælger sine smykker world wide
17-årige Julie sælger sine smykker world wide

Som gamer bruger han ikke mange penge på sig selv, siger han. Så lige nu sparer han op til at flytte hjemmefra.

- Det lidt svært, for jeg kan ikke bo i en lejlighed, fordi jeg optager mine videoer sent og råber meget, meget højt. Jeg ville få vildt mange klager, så jeg er nødt til at finde et hus.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx