Af - 23/02-14 15:16; Opdateret: 23/02-14 15:59

Pølsehorn giver Lidl et problemPølsehorn giver Lidl et problem

Discountkæden Lidl, som engang var fødevarekontrollens duks, opbevarer pølsehorn ved stuetemperatur i op til 13 timer. Det er ikke populært.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den hastigt ekspanderende tyske discountkæde Lidl har hidtil klaret sig forrygende, når fødevarekontrollen er dukket uanmeldt op.

Men det er slut.

Igen og igen får Lidl kritik, fordi der i butikkerne hele dagen ligger letfordærveligt kød ved stuetemperatur.

Kødet findes i indbagte pølser i de meget populære bakeoff-brødhylder.

Der får pølsehornene bare lov til at ligge ved stuetemperatur i op til 13 timer, indtil nogen køber dem, eller indtil butikkerne lukker om aftenen.

Den går selvfølgelig ikke, for derved trives farlige bakterier, så fødevarekontrollen har flere gange uddelt kritik – såvel til de enkelte butikker, som til ledelsen på Lidls hovedkontor i Kolding.

Hele tre påbud har Lidl Danmarks hovedkontor fået for ikke at have styr på risikoen ved at sælge de opbagte pølsehorn.

Alligevel har Lidl ikke fået styr på sagerne, selv om kritikken er ved at sætte Lidls position som fødevareduks over styr. Lidl har nemlig været den discountkæde, der sjældnest får kritik.

Mandag udløber endnu en frist, som Fødevarestyrelsen har givet Lidl. Det drejer sig om at få udarbejdet en ordentlig risikoanalyse og om at give kunderne information om, hvor længe hornene kan holde sig.

»Vi regner med snart at kunne afslutte sagen, da vi har god dokumentation for at vi overholder alle gældende regler på området,« lyder det fra Rikke Brandes, kommunikationsansvarlig i Lidl.

Hun siger, at Lidl mener, at fødevaresikkerheden ikke på noget tidspunkt har været i fare.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx