Af Ritzau - 30/11-16 11:09

Beskæftigelsesminister: Ledighed kan komme længere nedBeskæftigelsesminister: Ledighed kan komme længere ned

Selv om ledigheden har stået stille i et halvt år, så tror den ny beskæftigelsesminister, at den kan rykkes.

storybild

Troels Lund Poulsen (V) har overtaget posten som beskæftigelsesminister efter Jørn Neergaard Larsen. (Billede: Scanpix/Uffe Weng)

Ledighedsprocenten i Danmark har efter en lang periode med konstant nedgang ligget og svinget omkring 4,2 procent det seneste halve år.

Det får dog ikke den nye beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V), til at opgive troen på, at den kan komme længere ned.

- Jeg mener godt, at vi kan få ledigheden længere ned endnu.

- Den kan selvfølgelig aldrig blive nul, for der vil altid være nogle, der er på vej ind og ud af arbejdsmarkedet.

- Men der er et stort uforløst potentiale blandt dem med anden etnisk baggrund, der står uden for arbejdsmarkedet i dag, siger han.

Troels Lund Poulsen hæfter sig samtidig ved, at antallet af beskæftigede fortsætter med at stige og senest er øget med cirka 11.000 personer det seneste kvartal.

- Hovedparten er blevet ansat i den private sektor, og det er et godt signal, for dermed er den private sektor med til at tjene endnu flere penge til samfundet, siger ministeren.

Han kommer fra en post som erhvervs- og vækstminister og ser en stor sammenhæng mellem sit forrige og sit nuværende job.

- Jeg er optaget af, at vækst og beskæftigelse hænger sammen, og jeg kommer til at bære mange af de initiativer videre, som jeg selv har været med til at sætte i gang.

- Dem begynder vi at høste frugterne af i de kommende år, siger Troels Lund Poulsen.

Han nævner i den forbindelse afskaffelsen af PSO-afgiften samt højere efterløns- og pensionsalder som initiativer, der gerne skulle smitte positivt af på beskæftigelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx