Af - 12/07-15 11:13; Opdateret: 12/07-15 11:35

Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderneSå skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne

40 liter benzin og en six pack med Tuborg-dåseøl. Statoils 'ferie deal' får Rådet for Sikker Trafik til at opfordre til 'omtanke'.

storybild

Så skal der tankes... (Billede: MX)

'Ferie deal'. Tag en six pack med Tuborg-dåseøl for 49 kroner eller to styk for 79 kroner. Sådan lyder det tørstige tilbud på mandshøje reklameskilte klods op af benzinstanderne på Statoil-tankstationer i det danske sommerland.

Sammenblanding af benzintankning og øl-optakning er formelt set lovlig, men ikke nødvendigvis særlig klogt, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Legendarisk Simpsons-øl går snart i produktion
Legendarisk Simpsons-øl går snart i produktion

- Man kan spørge sig selv, om det er det mest begavede overhovedet at reklamere for som servicestation. Det er jo grundlæggende en tankstation med tankning og service af køretøjerne og førerne, og hvad der nu relatere sig til bilkørsel, og det gør øl jo principelt ikke, siger dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik.

Han opfordrer til 'omtanke'.

- Service stationer er også supermarkeder, og formelt set har de lov til at sælge øl og spiritus, men man kan godt spørge, om det er fornuftig at reklamere for øl på en tankstation, siger han.

LISTE: Her er verdens billigste byer at købe øl i
LISTE: Her er verdens billigste byer at købe øl i

I november 2013 reklamerede 7-Eleven, som er franchise-kiosk hos Shell, på en række Shell-tankstationer for et et fastfood-sæt bestående af en Tuborg-julebryg og en fransk hotdog med ordene 'Folk på farten fortjener en god julefrokost'.

Efter kritik fra Rådet for Sikkertrafik forsynede 7-Eleven reklameplakaterne med klistermærker, hvor 7-Eleven gjorde det klart, at 7-Eleven ikke anbefaler at drikke øl, når man kører bil.

Så mange blev snuppet i politiets første spritkontrol
Så mange blev snuppet i politiets første spritkontrol

Marketing- og kommunikationsdirektør i Statoil Ann Kirstine Havsteen mener ikke, at der er brug for uddybende klistermærker på Statoils 'Ferie deal':

- Vores tilbud adskiller sig ikke fra et tilbud på en six pack i SuperBrugsen. Der kører man jo også ind og henter en six pack og tager med hjem i sommerhuset. Samtidig er vores personale på tankstationerne informeret om, at de skal ringe til politiet, hvis de møder berusede billister. Men vores tilbud, får ikke nogen til at gøre noget, de ellers ikke ville have gjort.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx