16/01-15 12:55

KAN DU SE FORSKEL? Billig Apple-’look-a-like’ stormer fremKAN DU SE FORSKEL? Billig Apple-’look-a-like’ stormer frem

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi har på rekordtid opnået en markedsværdi på hele 276 milliarder kroner og er dermed verdens mest værdifulde startup-virksomhed.

storybild

En så voldsom vækst er aldrig set før, lyder det fra eksperter.

Den kinesiske virksomhed Xiaomi, der producerer billige smartphones, har siden lanceringen for fire år siden vokset sig til den tredjestørste smartphone-producent i verden, skriver The Wall Street Journal.

IPhone-ejere mindre lykkelige end Samsung-ejere
IPhone-ejere mindre lykkelige end Samsung-ejere

Xiaomi har desuden opnået en markedsværdi på hele 276 milliarder kroner og kan dermed kalde sig verdens mest værdifulde startup-virksomhed - efterfulgt af blandt andre Uber, Dropbox og Snapchat.

Apple sagsøgt: I snyder med jeres GB!
Apple sagsøgt: I snyder med jeres GB!

Firmaet, der bliver kaldt ‘Kinas Apple’, har ifølge en rapport fra Gartner solgt 16 millioner smartphones i tredje kvartal af 2014, hvilket er en stigning fra 3,6 millioner i samme periode året før.

Og det er først og fremmest ét parameter, der får flere og flere kinesere til at vælge Xiaomi frem for Apple eller Samsung: Prisen.

Smartphone-dukkert til Samsung
Smartphone-dukkert til Samsung

I går præsenterede firmaet sin ny model, Mi Note, der har mange af de samme features som iPhone 6 Plus. Den koster dog to tredjedele mindre end Apples produkt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx