Af - 16/06-15 18:20; Opdateret: 18/06-15 10:07

Lærer opfinder parkeringsplads til mobiltelefonerLærer opfinder parkeringsplads til mobiltelefoner

Biib. Mobillydene drev gymnasielæreren Alexander Strand til vanvid. Derfor opfandt han et mobilhotel, som han i dag har solgt 130 stykker af.

Bildstrecke im Grossformat »
Drengene var de elever på Himmelev Gymnasium, der tog bedst imod løsningen. Kilde: Gymnasielærer Alexander Strand. Der er flere piger, der ikke længere gider at tage deres mobil med i skolen. Kilde: Gymnasielærer Alexander Strand. Der er en del drenge, der har glemt at få deres mobil med hjem, fordi de har glemt den i telefonrammen. Kilde: Gymnasielærer Alexander Strand. Nogle piger sagde, at de ikke ville kunne klare at undvære deres mobil i de 50 minutter, en undervisningstime cirka varer på Himmelev Gymnasium. De er alle blevet klogere nu. Kilde: Gymnasielærer Alexander Strand. Nogle elever har fundet på, at de kan stille dubletter i rammen, så de ikke får registreret fravær og stadig kan beholde deres mobil. Kilde: Gymnasielærer Alexander Strand. Alexander Strand har haft kontakt til én i USA, der ikke mener, at hans ide kan adopteres til landet, fordi eleverne vil stjæle hinandens mobiltelefoner. Lærerne kan bedre kontrollere computerne, fordi de bliver lukket ned, når eleverne ikke skal bruge dem. Dertil opfordrer Alexander Strand eleverne til at tage noter i hånden, da han mener, det giver den bedste indlæring. Kilde: Gymnasielærer Alexander Strand. Da Alexander fik ideen til rammen, søgte han overalt på nettet,for at finde en lignende løsning. Men uden held. – Jeg tror, jeg er den første, der har sat denne løsning i produktion. Jeg har ikke været i stand til at finde noget lignende på nettet, siger han. Alexander Strand har designet rammen, så den kan flyttes, så den ikke er for skrøbelig, ikke for dyr, og så den passer til de undes nuværende mobiltelefoner.

Eleverne havde forskellige reaktioner på mobilrammen.

I gamle dage skulle du aflevere våben i våbenhuset, når du skulle i kirke. I dag skal Laura Kildevang Brodersen aflevere sin mobil, hver gang hun skal til undervisning.

Hendes lære Alexander Strand blev så træt af at kæmpe med mobiltelefonerne om elevernes opmærksomhed i undervisningen. Derfor lavede han en telefonramme af træ, hvor eleverne skulle parkere deres mobil, mens de var til time.

Hele klassen havde fordomme om, hvordan det ville være med telefonrammen. Det gad vi i hvert fald ikke. Telefonrammen blev taget imod med paraderne oppe.
Det siger 19-årige Laura Kildevang Brodersen fra 2R.

Men efter lidt tilvending er udmeldingen helt anderledes for Laura Kildevang Brodersen:

- Nu synes jeg, det er en genial ide. Det gør, at jeg kan koncentrere mig bedre, siger hun.

Smid mobilen ud af klasseværelset - det gør dig dygtigere
Smid mobilen ud af klasseværelset - det gør dig dygtigere

Også lærerne var begejstret for ideen, og flere af Alexander Strands kollegere efterspurgte rammen. Nu har Alexander Strand i samarbejde med sin svoger, der arbejder med plast, sat rammen i produktion.

- Der er for lidt disciplin i undervisningssystemet. Eleverne har brug for nogle rammer. Brug for, at de får at vide, hvad der er rigtigt eller forkert, siger 44-årige Alexander Strand.

Og den mening deler mange andre lærer åbenbart også, for telefonrammen har allerede tjent sig en tredjedel hjem. For eksempel har Himmelev Gymnasium, hvor Alexander Strand underviser, købt 40 styk.

- De fleste er interesseret i at få noget ud af undervisningen, og de bliver stresset af telefonen. Når timen er slut, kan de gå ud og ”fixe”, siger Alexander Strand.

TV: iPhone falder på bunden af havet og så sker dette
TV: iPhone falder på bunden af havet og så sker dette

Billede: Laura Kildevang Brodersen

LÆS OGSÅ: 10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

LÆS OGSÅ: Wi-fi og mobil kan skade sædkvaliteten

LÆS OGSÅ: Nu kan du google dig frem til din mistet mobil

LÆS OGSÅ: Betaler du for meget for dit mobiltelefoni?

LÆS OGSÅ: Står du forkert med din mobil?

LÆS OGSÅ: Lyset fra dine mobile enheder kan være farligt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx