Af Ritzau - 05/05-17 08:39; Opdateret: 05/05-17 09:39

Vestas holder sig i overhalingsbanenVestas holder sig i overhalingsbanen

Det går stadigt hurtigt frem for Vestas, der sælger mere, får flere ordrer ind og tjener flere penge.

storybild

Det er fuld fart frem for Vestas i disse år og første kvartal var ingen undtagelse. (Billede: Free/Vestas)

Vestas fortsætter successtime og øger resultaterne markant i første kvartal. Ordrerne fortsætter med at komme ind, og Vestas' ordrebog på vindmøller er nu på ni milliarder euro.

I første kvartal omsatte Vestas for 1,9 milliarder euro, hvilket svarer til 14 milliarder kroner. Det er en stigning på næsten en tredjedel. Nettoresultatet blev samtidigt mangedoblet fra 35 millioner euro til 160 millioner euro.

Sidstnævnte var langt bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde sat næsen op efter et nettoresultat på 106 millioner euro.

- Vestas leverede solide resultater for første kvartal og har som forventet fået en god start på 2017 med en tilfredsstillende ordreindgang og forbedret samlet ordrebeholdning, skriver koncernchef Anders Runevad i regnskabet.

Den danske vindmølleproducent, der samtidigt kan kalde sig verdens største, hentede ordrer hjem for 1,8 milliarder euro i første kvartal. Samtidigt blev der afskibet 883 vindmøller, hvilket er markant flere end i samme periode sidste år.

Derfor steg den samlede ordrebog også.

For Vestas er det ikke længere kun produktionen af vindmøller, der er en absolut kerneforretning. Også service af solgte vindmøller og vindmølleparker verden over er blevet en enorm forretning.

Omsætningen inden for service af vindmøller steg med 23 procent i første kvartal til 369 millioner euro, hvilket cirka er 2,7 milliarder kroner.

Serviceforretningen giver flere fordele, blandt andet mere stabilitet, længere kontrakter og bedre resultater per omsætningskrone end rent salg af vindmøller.

Vestas havde da også ordrer inden for serviceforretningen for samlet 11 milliarder euro ved udgangen af første kvartal, hvilket er en stigning på 1,6 milliarder euro sammenlignet med for et år siden.

- Jeg er meget tilfreds med de underliggende forbedringer i omsætning, driftsresultat og pengestrømme.

- Vi har meget arbejde foran os, og vi fastholder vores forventninger til 2017, skriver Anders Runevad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Bendtner hylder sin læremester: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx