Af - 29/03-16 11:44; Opdateret: 29/03-16 16:53

McDonald's får bødesmæk for klam hygiejneMcDonald's får bødesmæk for klam hygiejne

Fødevarestyrelsen uddeler bøde og sur smiley til denne McDonald's-restaurant.

storybild

McDonald's-restaurant på Christianshusvej i Hørsholm får bøde på 20.000 kroner for klam hygiejne.

Det var ikke ligefrem et happy meal, der stod og ventede på Fødevarestyrelsens kontrollanter, da de var på kontrolbesøg på McDonalds's på Christianshusvej i Hørsholm den 11. marts i år.

Isterningemaskinen, der spytter isterninger ned i kundernes sodavand, havde sorte belægninger, og opvaskemaskinen fremstod med røde belægninger, som kan indeholde sygdomsfremkaldende svampe.

McDonald's gjorde grin med Burger King: Se det geniale svar
McDonald's gjorde grin med Burger King: Se det geniale svar

Kontrollanterne reagerede prompte med at udstede et bødeforlæg på 20.000 kroner og en sur smiley.

Heller ikke opbevaringen af mælk var forsvarlig. Mælken var sat frem ved diskens udsalgsområde og var 8,3 grader varm, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi.

Sådan ser et efterladt Happy Meal ud efter seks år
Sådan ser et efterladt Happy Meal ud efter seks år

Den ansvarlige i McDonalds-restauranten forklarede, at mælken kun var sat frem til brug på dagen og dagen efter, og Fødevarestyrelsen måtte indskærpe, at mælk højst må opbevares ved fem grader.

Svimlende beløb: McDonald's sælger én flaske Big Mac-dressing
Svimlende beløb: McDonald's sælger én flaske Big Mac-dressing

Det er ikke første gang, at McDonald's-restauranten i Hørsholm har fået fødevarekontrollens kontrollanter til at rynke brynene. Så sent som i juli sidste år, indskærpede Fødevarestyrelsen,at restaurantens rengøring var utilstrækkelig. Her var der sorte belægninger flere steder i kølerummet, ligesom reoler, håndtag og andre berøringsflader i området, hvor maden tilberedes, havde fedtede belægninger.

- Claus Strand, ejer af restauranten i Hørsholm, kalder det 'dybt beklageligt', at hygiejnen ikke har været i orden.

- Det er korrekt, at restauranten i Hørsholm har fået en bøde og en sur smiley grundet mangelfuld rengøring. Som det også fremgår af Fødevarekontrollens rapport, har vi generelt en god hygiejnepraksis i køkkenet, men vores håndtering af mælk, rengøring af ismaskinen og opvaskemaskinen har ikke været tilstrækkelig god, siger han og tilføjer:

- Vi har desværre begået lignende fejl tidligere, hvor vi fik en smiley 2 – og altså den næstmest smilende smiley. Derfor er der denne gang tale om eskalerende myndighedsudøvelse, der resulterer i en smiley 4 (den sureste, red.) og en bøde. Vi har ikke gjort det godt nok. Det er dybt beklageligt, og vi har øjeblikkeligt rettet op. Vi ser nu frem til et opfølgende besøg fra Fødevarekontrollen og til at få en glad smiley igen.



Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Tennis-direktør afviser...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx