Af Simon Boas - 10/04-18 16:46

Efter stor Tiger-succes: Nu vil iværksætter åbne legetøjskædeEfter stor Tiger-succes: Nu vil iværksætter åbne legetøjskæde

Tiger-millionær vil åbne landsdækkende legetøjskæde

storybild

Arkiv (Billede: Kåre Gade)

Danske Philip Bier, der lancerede discountkæden Tiger i England, vil åbne en landsdækkende børne- og legetøjskæde i England.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Ifølge mediet er der tale om en franchiseaftale med den franske kæde  ÏD Kids, der på verdensplan har 1.200 butikker, og det forventes, at kædens første butik i England vil åbne i hovedstaden London i næste måned. Herefter er det planen, at der skal åbnes 50 butikker rundt om i landet.

»Vi vil være den foretrukne samarbejdspartner for udenlandske detailforhandlere, der gerne vil ind på det britiske marked,« siger Philip Bier til The Guardian.

Den franske kæde er indehaver af otte forskellige brands heriblandt børnetøjsmærkerne Okaïdi and Oxybul. De to mærker sælges udelukkende i ÏD Kids' butikker, og det er en af kædens styrker, mener Philip Byer, der over for The Guardian sammenligner ÏD Kids med Tiger.

»Hvis du vil have ÏD Kids-produkter, skal du gå i ÏD Kids. Det er en af årsagerne til, at det går så godt for Tiger. Hvis du vil have Tigers produkter, skal du gå i Tiger.«

Tiger blev stiftet af Lennart Lajboschitz i 1995 og har i dag over 500 butikker i hele verden. I 2014 blev butikskæden købt af kapitalfonden EQT, som har sat tryk på ekspansionen, og i 2015 alene åbnede Tiger-koncernen 174 nye butikker. Omsætningen i seneste regnskabsår lå på 3,6 milliarder kroner, hvilket gav et overskud på 210 millioner kroner.

Philip Bier har ifølge Finans.dk haft rettighederne til at åbne Tiger-butikker i England og har ejet 50 procent af Tiger Retail Limited, men er i dag blevet købt ud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet svært kvæstet af skud på...
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx