Af Ritzau - 08/11-16 13:47; Opdateret: 08/11-16 14:09

Flere rejsende og få udgifter luner i Københavns LufthavnFlere rejsende og få udgifter luner i Københavns Lufthavn

Passagertallet går op, mens omkostningsniveauet går ned, i Københavns Lufthavne. Det gavner bundlinjen.

storybild

I alt har 22.118.267 rejsende været gennem Københavns Lufthavn fra januar til og med september. Det er 9,9 procent flere end i samme periode sidste år. (Billede: Free/Foto Ernst Tobisch Cph)

Mens der kom flere rejsende til Københavns Lufthavn i årets første ni måneder, brugte Københavns Lufthavne færre penge på at betjene dem.

Flere passagerer og færre omkostninger betyder øget omsætning og bundlinje i Københavns Lufthavne efter de første ni måneder af 2016, oplyser selskabet.

Resultat før skat steg 17,1 procent i forhold til samme periode i 2015 til knap 1,3 milliarder kroner. Omsætningen steg tilsvarende 9,8 procent til 3,3 milliarder kroner.

Omkostningerne per passager faldt dog samtidig 3,3 procent sammenlignet med de første ni måneder af 2015. Det skyldes, at lufthavnene har haft fokus på effektivitet, lyder det i regnskabsmeddelelsen.

I alt har 22.118.267 rejsende været gennem lufthavnen fra januar til og med september. Det er 9,9 procent flere end i samme periode sidste år.

En stor del af væksten skyldes ifølge lufthavnen, at flere turister kommer til Danmark.

- Væksten er især drevet af flere rejsende på de internationale ruter, lyder det.

- De lange, interkontinentale ruter har således oplevet en vækst på 10,6 procent, mens Europa-trafikken steg 10 procent. Indenrigstrafikken er ligeledes vokset væsentligt og lå 6,9 procent højere end 2015-niveauet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna Due fra 'Paradise' afslører: Det...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx