Af - 12/08-15 13:28

Direktør for stor dansk sportskæde taget i systematisk prisfuskDirektør for stor dansk sportskæde taget i systematisk prisfusk

Eneejer af og direktør for den succesrige sports- og fritidstøjkæde 'nyform' har i årevis brugt kunstigt høje, vildledende førpriser i sin markedsføring. Tidligere butiksbestyrer: - Prisfuskeriet er systematisk.

storybild

Metroxpress ville gerne have fremlagt en række eksempler på prisfuskeriet for direktør for og eneejer af nyform-kæden Kurt Enevold Nielsen. Eksempelvis hvordan det kan lade sig gøre at spare 500 kroner på denne regnfrakke, når der er tale om en 'nyhed' i nyforms sortiment, og når regnjakken ifølge annonceteksten end ikke var på lager endnu, da det seneste månedskatalog blev sendt ud. Kurt Enevold Nielsen ønskede i går ikke at svare på metroxpress' spørgsmål. (Billede: Screenshot fra nyforms seneste månedskatalog)

Under sloganet 'usportslige priser' har den danske sports- og fritidstøjkæde 'nyform' med 27 butikker i turistkystbyer som Skagen, Gilleleje og Allinge leveret millionoverskud år efter år til direktør og eneejer Kurt Enevold Nielsen fra Kolding.

Men sloganet skal tages meget bogstaveligt, for metroxpress kan i dag afsløre, at millionoverskuddene ikke blot er skabt på driftigt, jysk købmandskab, men også på systematisk brug af kunstigt høje, vildledende førpriser.

Metroxpress gennemgik den 28. juni i år priserne på samtlige 370 produkter på nyforms webshop. Blot 23 ud af de 370 produkter (6 procent) var udbudt til normalpris, resten blev markedsført med overstregede førpriser eller udtryk som 'spar 100 kroner' – også varer, der markedsføres som 'nyheder'.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om dette, så like MX PENGE her

Et eksempel blandt mange er nyforms tilbud på en jakke fra kædens eget mærke Nanok: Den 28. juni kørte webshoppen et tilbud på en 'Nanok St. Louise 15, W – Dame soft shell jakke' til 399,95 kroner med en overstreget førpris på 799,95 kroner. I dag kører det samme 'tilbud' fortsat på forsiden af webshoppen.

Det er en klokkeklar overtrædelse af markedsføringsloven og Forbrugerombudsmandens retningslinjer, som klart siger, at tilbudsprisen højst må køre i op til to uger, før den bliver betragtet som butikkens normalpris.

- Jeg synes bare, at det efter så mange år er på tide, at det bliver stoppet, eller i det mindste, at det kommer frem i lyset.
Preben Åbo Christensen, tidligere bestyrer af nyform-butik

Og der er ikke bare tale om en svipser i denne sommers mange tilbud hos nyform.
Preben Åbo Christensen har været ansat i nyform siden december 2009, senest som butiksbestyrer på Langelinie i Københan, indtil han blev opsagt den 30. juni i år. Han fortæller, at prisfuskeriet har været systematisk i hele hans tid i nyform-kæden.

Luksus-iværksætter erkender vildledende priser
Luksus-iværksætter erkender vildledende priser

- Når vi fik nye varer hjem i butikkerne satte vi straks et hvidt mærke på med den fiktive førpris og et orange med gældende pris. Jeg har hele tiden haft det svært med at være med til at snyde kunderne, så vandet driver, men tænkte, at det ville komme frem i lyset af sig selv. Det skete bare ikke, og derfor har jeg valgt at stå frem.

Preben Åbo Christensens udlægning underbygges af stikprøver, som metroxpress har foretaget på web-archive.com, som gemmer hjemmesider, som de tidligere har set ud. Ny-form.com er blevet gemt hele 183 gange mellem den 3. maj 2009 og den 11. august i år, og eksemplerne på vildledende førpriser er mange.

Design-elskere snydt af fupmagere
Design-elskere snydt af fupmagere

For eksempel har en Just Circle dameregnfrakke konstant haft en tilbudspris på 399,95 kroner, mens førprisen i nogle tilbud oplyses til 799,95 kroner og i andre tilbud til hele 999,95 kroner.

Billede: Screenshot fra ny-form.com den 3. september 2014 via web-archive.com

Vildledende prismarkedsføring kan ifølge Forbrugerombudsmanden medføre politianmeldelse og bødestraf.

Kurt Enevold Nielsen ønsker ikke at svare på metroxpress' spørgsmål, men siger:

-Du kan ringe til mig i næste uge. Nu har jeg ferie.

LÆS OGSÅ: 18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx