Af - 26/01-15 14:25

Zuckerberg-rivaler vil spinde guld på bitcoinsZuckerberg-rivaler vil spinde guld på bitcoins

Winklevoss-tvillingerne, som angiveligt gav Zuckerberg ideen til Facebook, satser stort på bitcoins.

storybild

Tvillingebrødrene Tyler og Cameron Winklevoss satser stort på at score kassen på bitcoins. De bredskuldrede brødre blev med filmen The Social Network verdenskendt som de egentlige idemænd bag Facebook. Tvillingerne er olympiske roere og repræsenterede USS ved de olympiske lege i Beijing. (Billede: AP)

Cameron og Tyler Winklevoss – tvillingerne, der angiveligt gav Mark Zuckerberg idéen til Facebook, og som mange måske husker fra filmen 'The Social Network' om Facebooks tilblivelse - forsøger nu at spinde guld på at lave en lovreguleret vekselbørs for den virtuelle valuta bitcoins.

Derfor går Mark Zuckerberg altid i den samme t-shirt
Derfor går Mark Zuckerberg altid i den samme t-shirt

Mens Zuckerberg er blevet mangemilliardær på Facebook, måtte tvillingerne i 2008 nøjes med 65 millioner dollar i et forlig med Zuckerberg. Fire år senere investerede de en del af formuen i bitcoins og ejer i dag omkring en procent af verdens bitcoins.

På sit højeste kostede én bitcoin over 1.000 dollar, men i dag er værdien af deres investering raslet ned til omkring en fjerdedel, blandt andet fordi valutaens troværdighed er blevet ramt af historier om, at den bliver brugt som betalingsmiddel på sortbørsmarkeder Silk Road, hvor stoffer, våben og lejemord er på hylderne.

Er denne teenager den nye Zuckerberg?
Er denne teenager den nye Zuckerberg?

Tvillingerne har derfor en stor interesse i at forbedre valutaens troværdighed, da det vil øge værdien af deres egen investering, skriver New York Times.

- Vi er nødt til at bygge en infrastruktur. Vi er nødt til at gå, før vi kan løbe, siger Tyler Winklevoss til Nwe Tork Times.

Facebook ansætter 1.200: Se hvad man kan tjene
Facebook ansætter 1.200: Se hvad man kan tjene

Vekselbørsen skal hedde Gemini, som betyder 'tvilling' på latin. Projektet, som ventes lanceret inden for de kommende måneder, kan ifølge New York Times ende i store tab for tvillingerne, hvis det ikke lykkedes dem at skabe fornyet tillid til den virtuelle valuta.

Winklevoss-tvillingerne stiftede det sociale site HarvardConnection - senere omdøbt til ConnectU - i 2002 sammen med deres Harvard-medstuderende Divya Narendra. I 2004 sagsøgte brødrene Mark Zuckerberg for at have stjålet deres ide.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx