Af - 12/01-17 17:38; Opdateret: 12/01-17 18:37

Trend: Denne slags øl hitter hos danskerneTrend: Denne slags øl hitter hos danskerne

Mikkellers næstmest solgte øl i 2016 var uden procenter, og hos Calsberg har de stor succes med deres alkoholfrie øl 'Carlsberg Nordic'.

Bildstrecke im Grossformat »
'Peter Pale and Mary' hedder den, og der blev i 2016 solgt 476.976 liter af øllen. Øllen hedder 'Drinkin the Sun', og i 2016 blev der solgt 361.429 liter af denne øl. Bare klik dig gennem billedgalleriet. Her har vi samlet lidt fakta om øl. talienske forskere mener nemlig, at to flasker øl á 33cl kan beskytte mod hjertesvigt. Forskerne, der arbejder ved IRCCS Miditerranean Neurological Institute i Pozzilli i Italien har gennemgået 150 tidligere studier. Deres fund har de publiceret i journalen 'Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. Grunden til det er for det første, at alkohol er et vanddrivende middel. Hvis man indtager alkohol, tisser man derfor mere, end man drikker. Irriterende ikke? Den anden grund er, at en kemien i en bajer undertrykker et hormon, som normalvis får nyrerne til at absorbere vand. Læs mere om det ved at klikke på linket. Normalvis holdes en six-pack sammen af et plastiknet med seks huller i toppen, men nu har bryggeriet opfundet et spiseligt og hundrede procent biologisk nedbrydeligt six-packnet, som er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen, hovedsageligt bygmalt og hvede. Det skriver Huffingtonpost.com. Læs mere om initiativet ved at klikke på artiklen. Øllen, der kaldes 'Bottled Instict', laves angiveligt ved at tage mælkesyrebakterier fra den tjekkiske model Alexandra Brendlovas skede med en "gynokælogisk pind". Derefter sendes pinden til et laboratorium, hvor mælkesyrebakterierne "isoleres og renses", inden de mangedobles. Læs mere om øllen ved at klikke på linket. Den første fredag i august er altid international øl-dag. Drik øl og tjen over 430.000 danske kroner om året - plus tillæg. Sådan står der i et jobopslag fra august 2016. Læs mere om det ved at klikke på linket. Det har metroxpress testet. Klik på artiklen for at se resultatet.

Der er mange gode grunde til at drikke øl. Bare klik dig gennem billedgalleriet. Her har vi samlet lidt fakta om øl.

Når danskerne hælder øl i sig, sker det oftere og oftere, at deres promille ikke rykker sig ud af stedet. Alkoholfri øl er nemlig populære som aldrig før.

Det kan blandt andet mærkes hos specialbryghuset Mikkeller, hvor deres næstmest solgte øl i 2016 var uden procenter.

I 2016 solgte bryghuset nemlig  361.429 liter af den alkoholfrie øl 'Drinkin the Sun'. Mikkellers mest populære øl, 'Peter Pale and Mary' solgte "kun" 115. 546 flere liter i 2016.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, iværksætteri og arbejdsmiljø.

Hos Carlsberg Danmark oplever man også et boost, når det gælder salget af deres alkoholfrie øl. Siden 2013 er salget af deres to procentfrie øl steget med 66 procent, og alene fra 2015 til 2016 steg salget med 16 procent.

- Jeg forventer, at alkoholfri øl vil fylde fire-fem procent af ølmarkedet i fremtiden. Trenden er, at forbrugerne i stadig højere grad bliver sundhedsbevidste, og i den trend passer nonalkoholisk øl rigtig godt ind, siger Jeppe Boel, Marketing Manager for Carlsberg til metroxpress.

Tre mænd ender i fængsel efter 'Tømmermænd i Vegas'-inspireret bytur
Tre mænd ender i fængsel efter 'Tømmermænd i Vegas'-inspireret bytur

Mikkel Borg Bjergsø, der er grundlægger og ejer af Mikkeller, tror, den alkoholfrie øl trender nu, fordi det først er de seneste år, det er lykkes at få lavet nogle procentfri øl, som rent faktisk smager af øl:

- Det er virkelig kompliceret at lave en alkoholfri øl, der smager godt, fordi en øl jo netop får en del af sin smag gennem gæringen og alkoholen, siger han til metroxpress.

Han gik i gang med at undersøge muligheden for at brygge alkoholfri øl af helt private årsager:

Da min kæreste var gravid med vores ældste datter, spurgte hun, om jeg ikke kunne brygge en alkoholfri øl til hende, men dengang var jeg ikke så erfaren inden for brygning som nu, så det krævede lidt research.
Det siger Mikkel Borg Bjergsø til metroxpress.

Danskerne har talt: Dette shot vil vi helst bunde
Danskerne har talt: Dette shot vil vi helst bunde

Året efter - i 2009 - begyndte bryggeriet at brygge deres første alkoholfrie øl. I dag har de fem forskellige slags.

Carlsbergs første alkoholfrie øl var 'Carlsberg Nordic', der udkom i 2014. Øllen solgte så godt, at den blev udgivet i en hvedeversion i 2015. Carlsberg forventer, at firmaet vil udgive mange flere procentfrie øl i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Udkørt efter nytårsaften? Det er ikke kun alkohol, der giver dig tømmermænd

LÆS OGSÅ: 7 genveje til færre tømmermænd på nytårsdag

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Passagerbus brød i brand midt i...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Håndskrevne trusselsbreve igennem 100...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx