Af Ritzau - 01/12-16 11:36

Dansk Industri vil sende voksne på computerkurserDansk Industri vil sende voksne på computerkurser

Efteruddannelse og it-orienterede studier skal imødegå voldsom mangel på arbejdskraft, mener Dansk Industri.

storybild

Ifølge Danmarks Vækstråd vil der i værste fald mangle 110.000 faglærte og it-specialister i 2025. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Langt flere skal rustes til et arbejdsliv i den digitale verden.

Mange virksomheder vil i de kommende år nemlig mangle medarbejdere med teknisk snilde og vigtige evner inden for it.

Sådan lyder det fra Dansk Industri. Organisationen genkender dermed det billede, som Danmarks Vækstråd skitserer i en ny rapport.

Virksomhederne vil i 2025 lede forgæves efter 110.000 faglærte og it-specialister, hvis der ikke gøres noget nu.

- Allerede i dag har virksomhederne svært ved at finde dygtige medarbejdere, siger underdirektør i Dansk Industri Steen Nielsen.

- Det gælder blandt andet elektrikere, smede og industriteknikere. Men i høj grad også it-specialister og ingeniører, siger han.

Danmark risikerer at gå glip af vækst og velstand, hvis job må varetages af folk i udlandet, fordi der ikke er de nødvendige kandidater herhjemme. Det påpeger Steen Nielsen.

Det vil derfor både være til gavn for erhvervslivet og samfundet generelt, hvis flere uddannes til de efterspurgte stillinger.

- Vi skal sørge for at dreje nogle af de videregående uddannelser yderligere i retning af it-området. Og generelt skal vi satse på videre- og efteruddannelse inden for it af alle medarbejdere, siger Steen Nielsen.

Manglen på arbejdskraft kan komme til at koste Danmark 85 milliarder kroner i lavere bruttonationalprodukt, viser rapporten.

Danmarks Vækstråd peger på uddannelse som et middel mod manglen på it-kyndige medarbejdere.

Formand Lars Nørby Johansen fra vækstrådet mener, at antallet af uddannelser skal reguleres ud fra, hvor man i fremtiden forventer, at arbejdspladserne vil være.

I det eksisterende system reguleres udbuddet af uddannelser efter, hvor stor en ledighed de færdiguddannede oplever efter studierne i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Medier med kæmpe transferbombe:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx