Af - 13/05-15 17:22

Danskerne er i gennemsnit millionærerDanskerne er i gennemsnit millionærer

Danskerne er rigere end nogensinde før. Alene på bankkontoen har danskerne i gennemsnit 100.000 kroner stående. Læs hvordan du kan tjene flest penge på din opsparede formue.

Bildstrecke im Grossformat »
Flyt dine pengene fra din lønkonto til en konto, hvor du låser pengene i tre-fire år. På en lønkonto får du cirka nul procent i rente, men du kan få op til én procent i rente, hvis du binder pengene i tre-fire år. Det vurderer Nykredits forbrugerøkonom Johan Juul-Jensen. Udskift dine hårde hvidevarer. Det afkast, du får, er det, som du sparer på elregningen. Med den lave rente, som dine pengene får ved at samle støv i banken, vil du få et større afkast ved at investere i en lavere elregning. Det siger Johan Juul-Jensen. Han vurderer, at hvis dine hårde hvidevarer er over 10 år gamle, tilbagebetaler det sin egen indkøbspris i løbet af fem-syv år. Placer dine penge fra din bankbog på en aldersopsparing. Du får et større afkast af at placere pengene på aldersopsparinger og pensionskontoer, fordi pengene her bliver beskattet mindre, når du investerer dem. Grunden til, at du ikke skal sætte pengene fra bankbogen ind på en pensionskonto, er, at du allerede har betalt skat af pengene på bankbogen. Det har du ikke af pengene på din pensionskonto. Derfor skal du ikke blande dem sammen, for så skal du betale skat af pengene endnu engang. Kilde: Johan Juul-Jensen, forbrugerøkonom hos Nykredit. Udskift alt det, der bruger vand og el derhjemme. Energirenover dit hus. Skift for eksempel dine vinduer til termoroder. Det vil give markante lavere energiudsigter, der vil give et tocifret afkast i løbet af et år. Dermed et højere afkast end dine penge vil kaste af sig, hvis de blot står på en lønkonto i banken. Kilde: Nykredits forbrugerøkonom Johan Juul-Jensen.

Danskerne har i gennemsnit 100.000 kroner på bankbogen. Forbrugerøkonom i Nykredit Johan Juul-Jensen giver sine råd til, hvad du skal gøre med dine penge i banken, for at få mest muligt ud af dem.

Hver dansker er god for lidt over en million kroner, viser de nyeste tal fra Nationalbanken. Vi har aldrig været så rige før.

I gennemsnit har hver dansker i dag en finansiel nettoformue på 538.000 kroner fratrukket gæld, og lægges det sammen med den gennemsnitlige boligformue er hver eneste dansker dermed god for mere end 1.050.000 kroner.

600.000 danskere har slet ingen opsparing
600.000 danskere har slet ingen opsparing

100.000 kroner af beløbet har danskerne i gennemsnit stående på bankbogen. Men ifølge forbrugerøkonom i Nykredit Johan Juul-Jensen, er det for tiden ikke klogt at have så mange penge stående.

Lige i øjeblikket er det dumt, at have pengene stående på en normal lønkonto, for du får ingen renter for de penge. Prisen på din letmælk stiger mere end pengene på din bankbog. Det betyder altså, at pengene på din bankbog bliver mindre og mindre værd
siger Johan Juul-Jensen.

Flere planlægger deres egen begravelse
Flere planlægger deres egen begravelse

Johan Juul-Jensen forklarer, at danskerne blandt andet er blevet rigere, fordi de har lært af finanskrisen.

- Vi har set en klar tendens. Finanskrisen har givet danskerne et større fokus på ikke at optage lån, få nedbragt gæld og spare op. Samtidig er danskernes formue så stor, fordi boligpriserne er steget, og det giver en høj friværdi. Dertil har aktierne i en årrække været opadgående.

Unge: Vi brænder pengene af på rejser
Unge: Vi brænder pengene af på rejser

LÆS OGSÅ: Danmark sparer milliard på udlandsbistand

LÆS OGSÅ: Her finder du dyrt design og sparer samtidig tusindvis af kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx