27/10-17 08:28; Opdateret: 27/10-17 09:55

Nykredits indtægter stormer frem: Hæver 2017-forventningerNykredits indtægter stormer frem: Hæver 2017-forventninger

Nykredit kan på baggrund af tredje kvartal forvente at tjene op mod en milliard kroner ekstra i 2017.

storybild

København. Realkreditgiganten Nykredit kan skrue forventningerne til resultatet for 2017 i vejret med op mod en milliard, efter det der med topchefens ord er det "bedste kvartal nogensinde".

Tidligere ventede Nykredit et resultat på 7-8 milliarder kroner for det, der kaldes kerneforretningen. Nu venter selskabet et resultat på 8,2-8,5 milliarder.

For hele koncernen - forretningsresultatet - kan forventningerne hæves fra 8-9 milliarder kroner. Resultatet ventes nu at ende i et niveau på 9,5 til 10 milliarder kroner. Det oplyser Nykredit i en meddelelse.

- Med dette kvartalsregnskab fortsætter vi den fremgang, der har været kendetegnende for Nykredit de seneste år og leverer efter tredje kvartal det bedste resultat nogensinde.

Det siger administrerende direktør Michael Rasmussen i en kommentar.

- Det historisk gode resultat skyldes, at der er vækst i alle forretningsområder, omkostningerne falder, og udlånet stiger i både Nykredit Bank og Totalkredit, tilføjer han.

Det er dog ikke kun fremgang, der har kendetegnet Nykredit de senere år. Det har også massiv kritik fra kunder og politikere for at skrue lånegebyrer i vejret.

Også Konkurrencerådet har kritiseret branchens markante stigninger i de såkaldte bidragssatser.

Men utilfredsheden preller altså af på bundlinjen hos Nykredit.

Koncernen åbner i samme forbindelse lidt på regnskabsbøgerne for årets første ni måneder, før det var ventet. Tallene viser, at indtægter og bundlinje stiger, mens omkostningerne er faldet.

Efter årets tre første kvartaler har Nykredit tjent et resultat før skat hjem, der lyder på 9,5 milliarder kroner. I samme periode i 2016 var det 4,3 milliarder kroner.

Indtægter er steget over hele linjen og beløber sig til 11 milliarder kroner mod 9,6 milliarder kroner i de tre første kvartaler i 2016.

Nykredit præsenterer først det fulde regnskab for årets første ni måneder 7. november.

Med det kommende regnskab ændrer Nykredit lidt i opgørelsen, så resultat af kerneforretningen alene ikke længere indgår.

I stedet opgøres et såkaldt forretningsresultat, der også tæller beholdningsindtjeningen med.

Når Nykredit fremover skal offentliggøre forventninger til regnskabet, vil det altså handle om forretningsresultatet. Den post lander efter tre kvartaler på otte milliarder kroner.

Nykredit har planer om at gå på børsen i løbet af næste år. Der er intet nyt om, præcist hvornår Nykredit regner med at blive børsnoteret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hvorfor dræbte han 10 uskyldige med...
bt.dk
Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx