Af - 07/07-17 09:23; Opdateret: 07/07-17 09:53

22-årige bag kæmpe succes: Så mange anlæg har vi solgt22-årige bag kæmpe succes: Så mange anlæg har vi solgt

En ung iværksættertrio har opfundet verdens højest spillende mobile musikanlæg, som på få år er blevet fast inventar i camps på især Roskilde Festival. Men hvor mange anlæg har de egentlig solgt?

storybild

De unge iværksættere bag SOUNDBOKS har gået på Virum Gymnasium i Nordsjælland. Fra venstre: Jesper Thomsen, Hjalte Wieth og Christoffer Nyvold. Udover at vinde Årets Unge Håb ved IVÆKSTprisen 2015, blev teamet optaget i det prestigefyldte iværksætterprogram Y Combinator som de yngste europæere nogensinde. (Billede: YouTube)

For seks år siden manglede Jesper, Hjalte og Christoffer et musikanlæg til Roskilde Festival. De besluttede derfor at bygge deres eget, hvilket blev til SOUNDBOKS, der de følgende år høstede iværksætterpriser og scorede millioninvesteringer.


De tre nøgleord - ekstrem volume, brudsikkert design og maksimal batterilevetid. Anlæggene koster 5600 kroner, med mulighed for tilkøb af et ekstra batteri.

I år kunne anlæggene købes på Roskilde Festival og var at finde i hundredvis af camps. Men hvor mange anlæg har de unge fyre fra Virum egentlig solgt, siden eventyret startede?

Først og fremmest - hvordan har I fået et samarbejde med Roskilde Festival i hus?

»Igennem iværksætteren Casper Blom, som har hjulpet os helt fra starten, fik vi adgang til Roskilde. De kunne lide historien, produktet og vores intention: at gøre camplivet simplere, sjovere og mere miljøvenligt«, siger Hjalte, og forklarer, at almindelige bilbatterier er ekstremt farlige for miljøet, modsat dem, der sidder i SOUNDBOKS’en.

Ny rekord: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn
Ny rekord: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn


Selvom SOUNDBOKS-teamet er bosat i Californien, er de hvert år fast inventar på Roskilde Festival. Hjalte estimerer, at der i hvert fald er 1000 SOUNDBOKS-anlæg på festivalen. For få år siden var der kun et par stykker.

TV: Millioner regner ned over tre danske iværksættere i USA - Sådan fejrer de succesen
TV: Millioner regner ned over tre danske iværksættere i USA - Sådan fejrer de succesen

Hvor mange anlæg har I solgt på Roskilde i år?

»Vi sælger de fleste anlæg inden Roskilde starter, men vi har solgt cirka 100 yderligere på festivalen til en stykpris på 6200 kroner inklusiv to batterier.«

Hvor mange anlæg tror I, at der har været i alt på årets Roskilde Festival?

»Der var nok lidt over 1000 camps på Roskilde festival som i år brugte SOUNDBOKS. Heldigvis ‘customizer’ vores kunder dem og gør dem personlige - det er ekstremt vigtigt for os at Roskilde-ånden forbliver den samme, som den altid har været.«


Snart lanceres SOUNDBOKS 2, der er endnu vildere, end den, du ser på billedet. Her har teamet blandt andet fået hjælp af Hi-Fi-klubben samt den anerkendte lydingeniør Johnny Engberg, som har været en stor del af projektet de seneste par år.

Unge danskere lancerede job-app for få uger siden - nu giver Google dem en KÆMPE chance
Unge danskere lancerede job-app for få uger siden - nu giver Google dem en KÆMPE chance

Hvor mange SOUNDBOKS'er er der produceret, siden I startede?

»Vi har for nyligt rundet vores mål på 10.000 enheder globalt - det er helt vildt i sig selv, men endnu vildere er, at se hvor glade vores kunder er, og hvordan det her tager deres fester til et helt nyt niveau.«

Ny rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ure
Ny rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ure

I 2016 alene omsatte SOUNDBOKS for 21 millioner kroner. Oveni hatten kommer investeringer på op mod 20 millioner kroner, men de svimlende beløb stiger ikke det unge team til hovedet.

»Selvom vi går globalt og vi kan nævne en masse flotte tal, vil vi altid tænke os som gutterne, der sad i en kælder og byggede højttalere, og glædede os til at give den gas på Roskilde Festival. Vi har bare fået en større camp nu«, siger Hjalte med et smil.

LÆS OGSÅ: Vanvittigt: politikere enige om app-overforbrug

LÆS OGSÅ: Kommunen afviser iværksætteres kritik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx