22/01-14 22:41

Millionkrav mod Nets for dankortgebyrerMillionkrav mod Nets for dankortgebyrer

Internetbutikker vil kræve penge tilbage fra overbetaling til Nets

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

For godt en måned siden slog Konkurrenceankenævnet fast, at Nets skal sænke dankortgebyret på nethandel med omkring 30 procent.

Nu er de danske internetbutikker klar til at kræve de penge tilbage, som de mener at have betalt for meget i gebyrer til Nets siden 2008. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Rekord-langt kaos er slut: Dankort virker igen
Rekord-langt kaos er slut: Dankort virker igen

- Vi har samlet over 60 medlemmer med et samlet krav på 28 mio. kr., og det betyder, at vi anser det for at være fornuftigt, også med de udsigter vi har for at vinde sagen, siger Annette Falberg, direktør i Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH.

Der blev i 2012 foretaget omkring 60 mio. dankorttransaktioner på internettet, og Konkurrenceankenævnets afgørelse sparer de danske forbrugere og internetbutikker for en udgift på 30-50 mio. kr. om året.

Dankort-krise koster millioner
Dankort-krise koster millioner

De 28 mio. kr., som FDIH kræver tilbage, er kun knap en femtedel af de 150 mio. kr., som FDIH vurderer, at Nets har opkrævet for meget.

Resten af de 150 mio. kr. har Nets opkrævet dels hos virksomheder, der ikke er medlem af FDIH, dels ved nogle af FDIH's medlemmer, som ikke ønsker at deltage i søgsmålet.

Rekord: Så mange gange har du brugt dankortet
Rekord: Så mange gange har du brugt dankortet

FDIH vurderer samtidig, at en femtedel af netbutikkerne har væltet dankortgebyret direkte over på forbrugerne, og at forbrugerne dermed har omkring 30 mio. kr. til gode hos Nets.

Forbrugerombudsmanden oplyser til Jyllands-Posten, at han i øjeblikket overvejer, om det er en sag, han vil gå ind i, og derudover har han ingen kommentarer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx