Af - 22/12-16 09:29; Opdateret: 22/12-16 13:12

Studerende onanerer sig til ekstra lommepengeStuderende onanerer sig til ekstra lommepenge

60 procent af sæddonorer er unge studerende. De hurtige penge kan skygge for vigtige overvejelser, mener tidligere formand for Det Etiske Råd.

Har du overvejet, at du kan tjene penge på at onanere? Det har en masse studerende.

Over 60 % af dem, som donerer sæd i Danmark, er nemlig studerende. Det oplyser Nordic Cryobank, der er den ene af to sædbanker i Danmark. Samme tendens ses også hos den anden sædbank, Cryos, hvor deres seneste opgørelse fra 2012 viser, at 49% af donorerne er under uddannelse.

- Studerende er lige så gode donorer som alle andre, og det vigtigste er, at de er sunde og raske og i alderen 18-40 år, siger Annemette Arndal-Lauritzen, der er administrerende direktør i Nordic Cryobank.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet løn og uddannelse.

Hos Nordic Cryobank er der omkring 400 donorer, og gennemsnitsalderen på en donor er 27 år. Og grunden til, at de unge fyre afleverer deres sæd skyldes oftest de ekstra lommepenge, som de kan tjene:

- Jeg kan ikke afvise, at de unge donorer lægger lidt større vægt på at få penge for det, end de ældre donorer gør. Der er en del, der gør det for pengenes skyld, men de synes også, det er rart at hjælpe andre og en klar drivkraft er også at flere par får glæde af deres gode gener, siger Annemette Arndal-Lauritzen.

Landsret frifinder sædbank i sag om genfejl i donorsæd
Landsret frifinder sædbank i sag om genfejl i donorsæd

18 år senere kan det banke på døren
Lidt over halvdelen af sæddonorerne vælger at være åbne donorer hos Nordic Cryobank. Når man er en åben donor, så har man givet accept til, at ens donorbørn, når de fylder 18 år, kan tage kontakt til en.

- Man ser højst sandsynligt anderledes på verden 18 år senere, især hvis det dengang man donerede mest handlede om at få penge. Vi har set en bevægelse fra “hjælpen til andre" til “hjælpen til mig selv". Og netop fokus på penge vil gøre, at de langsigtede konsekvenser hurtigt kan stå i skyggen, siger Jacob Birkler, der er forhenværende formand for Det Etiske Råd.

Hos Nordic Cryobank fortæller Annemette Arndal-Lauritzen, at de gennem flere optagelsessamtaler med de kommende donorer prøver at få dem til at forstå konsekvenserne:

- Gennem dialog med de studerende prøver vi at få dem til at forstå, hvordan det er at være donor og hvilke konsekvenser, det kan have for ens liv. Mange vælger oftest, at de gerne vil være åben sæddonor, fordi de synes, det er mest fair overfor børnene.

Jacob Birkler har tiltro til at de unge mænd gør sig rationelle overvejelser om deres valg, men han påpeger også, at valget om at være åben eller anonym donor kan få konsekvenser for alle:

- Det kan også være en anden fremtid, som man går i møde som åben donor, når der potentielt kan være en kontakt og krav fra ens donorbarn i fremtiden, og det skal man være bevidst om.

Amalie søger sæddonor: Så mange børn vil hun have inden brystoperation
Amalie søger sæddonor: Så mange børn vil hun have inden brystoperation

Kendis-frisør: Jeg vil være sæddonor til dit barn
Kendis-frisør: Jeg vil være sæddonor til dit barn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Liverpool-stjerne blev scannet sent i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx