Af - 13/03-15 10:13

19-årige fyre med succes: Opfandt batteridrevet festival-anlæg19-årige fyre med succes: Opfandt batteridrevet festival-anlæg

Et foredrag af en ung stjerne-iværksætter satte strøm til Hjalte og Jespers iværksætterdrømme. Blot et år senere er deres festivalanlæg sat i produktion.

storybild

Hjalte (th) og hans gode ven Jesper tog studentereksamen i sommeren 2014. Fremtiden står ikke på mere formel uddannelse, men iværksætteri og livets skole. (Billede: PR-foto)

- Jeg kan tydeligt huske det. Det var meget inspirerende. Jeg kiggede på Jesper under foredraget og kunne se, at han tænkte det samme som mig: Yes, vi gør det sgu!

Sådan lyder det fra 19-årige Hjalte Wieth, et år efter han så den unge stjerneiværksætter og grundlægger af Billigegolfbolde.dk, Casper Blom, på Iværksætterturen.dk. Casper Blom holdt foredrag i Lyngby, hvor Hjalte og hans gode ven Jesper Thomsen på det tidpunkt gik i 3. G på Virum Gymnasium i samme klasse.

Model, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firma
Model, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firma

Hjalte, Jesper og de andre stiftere af det, der skulle blive til virksomheden SoundBoks.com havde en ide. I gennem flere år havde de selv haft et hjemmeflikket bilbattridrevet-anlæg med på Roskilde Festival. Måske kunne de bygge flere anlæg og sælge dem? De lavede et opslag på dba.dk.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

- Vores anlæg kunne spille højt og længe og tilsluttes en smartphone. Vi fik over hundrede henvendelser, men vi kun kunne nå at bygge fem anlæg. Det var fuldstændig vanvittigt, siger Hjalte.

Efterspørgslen satte dem i gang med at videreudvikle anlægget. Bilbatteriet på op mod 18 kilo var et problem. Det var simpelthen for tungt og u-handy. Gennem forskellige kontakter fandt Hjalte og Jesper frem til en løsning, der reducerede batteriets vægt til bare 900 gram.

Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma
Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma

- Batteriet er ikke større end en knyttet næve, men det kan køre anlægget i 30 timer på fuld styrke, siger Hjalte.

Det satte strøm til virksomheden Soundboks.com, som nu er klar til at levere sine to første modeller.

Danske iværksættere flyver til tops i New York
Danske iværksættere flyver til tops i New York

- Vi åbnede for salget i går. Produktionen er i gang, og vi regner med at kunne nå at lave et par hundrede anlæg i år, siger Hjalte.

I hele marts rejser Casper Blom igen landet tyndt i spidsen for Iværksætterturen for at inspirere flere unge til at springe ud som iværksættere. Denne gang som en del af Starteriet.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx