Af - 21/04-17 07:29

Claus Meyer lukker ned i New York efter kontrolbesøg: Personalets personlige hygiejne var 'utilstrækkelig'Claus Meyer lukker ned i New York efter kontrolbesøg: Personalets personlige hygiejne var 'utilstrækkelig'

Claus Meyers kulinariske eventyr i New York er igen blevet slået ud af kurs.

storybild

De lokale sundhedsmyndigheder har efter et kontrolbesøg, hvor Meyers restaurant Norman blev taget i at overtræde en stribe hygiejneregler, valgt midlertidigt at lukke spisestedet.

Det skriver FødevareWatch fredag morgen.

Lukningen kommer efter, at Claus Meyer for tre uger siden måtte smække dørene i til Michelin-restauranten Agern på ubestemt tid i New York efter en vandskade.

Dansk hot dog-restaurant blandt New Yorks ti bedste spisesteder
Dansk hot dog-restaurant blandt New Yorks ti bedste spisesteder

Restauranten Norman, som skulle være mesterkokkens næste nordiske madeventyr i den amerikanske stat, er et fælles projekt mellem Claus Meyer og den svenske Michelin-kok Frederik Berselius.

»Fødevare-kontaktoverflade ikke ordentligt vasket, rengjort og renset efter brug,« nævner sundhedsmyndighederne i sine kontrolbemærkninger, viser en gennemgang af New York City Department of Health and Mental Hygeine's inspektioner, som FødevareWatch har foretaget.

Også personalets personlige hygiejne er "utilstrækkelig", og inspektørerne påpeger tilsmudsede beklædningsdele, og at personalet ikke bærer passende hårbånd i de dele af restauranten, hvor maden bliver forberedt. Derudover nævner myndighederne, at de fandt mad, som ikke var "beskyttet mod en potentiel forureningskilde under opbevaring, forberedelse, transport, fremvisning eller service."

Meyers spisested i New York får Michelin-stjerne
Meyers spisested i New York får Michelin-stjerne

Ifølge Meyers USA-organisationen er grunden til, at Norman måtte lukke, ikke hygiejnekritikken, men fordi myndighederne kræver ekstra byggetekniske foranstaltninger. Det drejer sig om to svingdøre i barkonstruktionen, så der ikke er uhindret passage mellem arbejdsområde og gæsteområde, og en hævet væg bag køkkenbaren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Et af landets dyreste huse: Jensens...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Aviciis ekskæreste med hjerteskærende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx