Af - 25/04-16 12:01

Derfor skal du ikke opbevare dit Dankort i bh'enDerfor skal du ikke opbevare dit Dankort i bh'en

Det kan være flovt, når chippen i Dankortet pludselig svigter, og man står med favnen fuld af varer i supermarkedet. Vil du undgå den situation, skal du ikke gemme kortet i bh'en.

Bildstrecke im Grossformat »
Vil du gerne være sikker på, at dit Dankort virker optimalt? Så hold det væk fra din bh. Brystholderen er bestemt ikke et optimalt sted at opbevare Dankortet, siger både Mette Christian Jacobsen, direktør i LogoCard, samt pressechefen for Nets, Søren Winge. Har du lagt dit Dankort i en lomme, hvor dine nøgler også ligger løst, skal du ikke have høje forventninger til, at kortet virker optimalt efterfølgende. - Nøgler er lavet af metal, og derfor skal man ikke lægge kortet op af nøgler, siger Mette Christian Jacobsen, direktør og ejer af kortproducenten LogoCard. De fleste løbebukser har en lille lomme, hvor løbere kan placere deres husnøgle og eventuelt også deres Dankort. Men det kan meget muligt være skadeligt for dit kort at ligge i lommen, mens du nedlægger den ene kilometer efter den anden. I løbelommen bliver der nemlig meget let fugtigt, og samtidig vil stødene fra motionen kunne skade kortets chip. Kilde: Mette Christian Jacobsen og Søren Winge. Man plejer typisk at joke med, at ens Dankort kan blive for slidt af at blive brugt for meget. Men det er faktisk også sandt. Søren Winge, pressechef i Nets, fortæller, at ens chip og magnetstribe kan blive så slidt af overforbrug, at kortet fungerer ustabilt. - Bruger du eksempelvis dit kort 18 gange om dagen, vil dit kort blive slidt før tid, siger han. Søren Winge fortæller, at Dankortet kan blive påvirket af at ligge op ad stof. Men det er faktisk ikke stoffet, der kan genere kortet mest. Den største 'fare' ved at placere dit kort i bukselommen er, at det der er mere udsat for at få stød, og det er især stød, som ødelægger chippen i kortet, oplyser pressechefen. Derudover påpeger Mette Christian Jacobsen, direktør for kortproducenten LogoCard, at kortet kan blive fugtigt, når det ligger i forlommen. Det helt simple svar er nej, oplyser Søren Winge til metroxpress. Generelt er det ikke nogen smart ide at lade ens Dankort ligge løst i lommen, og baglommen er faktisk en af de værste lommer, du kan gemme kortet i. Her vil dit kort nemlig blive udsat for pres og vægt, oplyser Søren Winge. Mange mænd opbevarer deres pung i baglommen, og selvom det er rigtig dumt at lægge kortet løst i baglommen, så fortæller Søren Winge, at Dankortet burde kunne klare en tur i baglommen, så længe det ligger i en pung.

I baglommen, løbelommen og bh'en. Der er mange steder, man kan opbevare sit Dankort, hvis man ikke gider at slæbe på sin pung eller taske. Men hvad slider på betalingskortet? Få svar her.

Du er i byen. Din taske er stor, tung og besværlig, men du har ingen lommer at opbevare dit betalingskort i. Hvad gør du af kortet?

En løsning kunne være at stoppe Dankortet i bh'en. Det er i hvert fald et alternativt opbevaringssted til kortet, som flere danske kvinder benytter sig af.

Næsten hver tiende danske kvinde svarer i en ny undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for metroxpress, at de inden for det seneste år har stoppet betalingskortet ned i bh'en. Blandt deltagerne i aldersgruppen 18-39 år er det omkring hver femte.

Derfor må du ikke gemme din mobil i bh'en
Derfor må du ikke gemme din mobil i bh'en

- Jeg er meget overrasket over, at der er så mange, som gør det, siger Mette Christian Jacobsen, direktør og ejer af kortproducenten LogoCard.

Hun fortæller, at det kan ødelægge chippen, magnetstriben og de kontaktløse radiosignaler i Dankortet, hvis dine bryster får selskab af betalingskortet.

Intet på Dankortet har godt af fugt. Høje eller lave temperaturer er heller ikke godt for kortet, så hvis du danser og sveder, mens Dankortet ligger i bh'en, kan du ødelægge det.
Det siger Mette Christian Jacobsen til metroxpress.


Interesserer du dig for forbrug og andre pengerelaterede emner, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Når chippen ikke længere virker på dit betalingskort, skyldes det, at de tynde metalglødetråde, der forbinder chippen til kortet, er revet over, forklarer Søren Winge, der er pressechef i Nets.

Både han og Mette Christian Jacobsen har hørt om og set flere eksempler på alternative steder at opbevare Dankortet, som i de fleste tilfælde ikke er godt for kortet.

I galleriet øverst i artiklen kan du klikke dig gennem de steder, folk ofte opbevarer Dankortet, og samtidig læse om, hvilke steder dit kort lider skade af at blive opbevaret.


LÆS OGSÅ: Snart kan turister betale med en finger i Japan: Her er de danske udsigter

LÆS OGSÅ: Betal parkering med dankort eller app? Her er den bedste løsning

LÆS OGSÅ: Ejer ser gerne Nets på børsen inden for snarlig fremtid

LÆS OGSÅ: Dankortet blev brugt knap 100 millioner gange i februar

LÆS OGSÅ: Har du et kontaktløst Dankort? Så vær opmærksom på dette

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx