Af - 29/04-15 17:17

Vilde prisforskelle på boliger i studiebyerneVilde prisforskelle på boliger i studiebyerne

To studerende i Odense kan dele en tre-værelses leje-lejlighed for 6.413 kroner om måneden. I København runder huslejen 11.000 kroner.

storybild

Københavnske studerende skal bruge langt flere penge på en delelejlighed end deres studiekammerater i Aarhus, Odense og Aalborg, viser nye beregninger. (Billede: polfoto/arkiv)

Studerende i Odense, Aalborg og Aarhus har mulighed for at brænde langt flere penge af i fredagsbaren, end deres studiekammerater i København. Københavnske studerende skal nemlig bruge langt flere penge på en typisk dele-lejelejlighed med tre-værelser end deres studiekammerater i de tre andre store studierbyer.

Studerende dumper studietids-reform: Vi bliver stressede
Studerende dumper studietids-reform: Vi bliver stressede

Mens to studerende, der går sammen om at leje en treværelses i København skal af med 11.148 kroner i husleje, skal to studerende i Odense kun lægge 6.413 kroner om måneden for en tilsvarende lejlighed. Det viser nye beregninger fra home og Realkredit Danmark.

By Ejer, fast rente på 2 procent uden afdrag Ejer. F3-lån uden afdrag Lejebolig

Det er forskel på hele 4.735 kroner om måneden eller næsten lige så meget som en SU, der i år ligger på 5.903 kroner om måneden før skat.

Boligudgiften lægger et voldsomt pres på de studerende i især København, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd Yasmin Davali:

- Mange studerende flytter fra sted til sted. Der er kun en løsning, og det er at få bygget nogle flere studieboliger, som er ti at betale.

Unge dumper helt nyt studie-værktøj
Unge dumper helt nyt studie-værktøj

De færreste studerende har råd til at købe en ejerlejlighed, men med et forældre
køb kan den månedlige udgift for en treværelses ejerlejlighed på 85 kvadratmeter ryge helt ned på 4.410 kroner i Odense, men udgiften lander på 6.595 kroner for en tilsvarende ejerlejlighed i København.

Trods de voldsomme prisstigninger på ejerlejlighed i især København de seneste par år, er det på grund af de rekordlave renter stadig markant billigere at sidde i en ejerlejlighed med et afdragsfrit lån end i en tilsvarende lejebolig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx