Af - 04/04-16 13:50

Rasende Nordea-kunder flygter mod udgangenRasende Nordea-kunder flygter mod udgangen

Nordea er havnet i en sand shit-storm på Facebook, efter afsløringen af bankens dybe involvering i skattely i Panama.

storybild

Nordea er havnet i en veritabel shit-storm på Facebook, efter afsløringen af bankens forbindelse til skattely i Panama. (Billede: polfoto/arkiv)

'I er finansielle terrorister. I underminerer Danmark indefra og misbruger den tillid som danskerne har vist jer. Tænk at I opførte jer sådan mens I modtog bankpakkerne. Landsforrædere.'

Nordea Danmarks facebook-profil er blevet ramt af en tsunami af harmdirrende indlæg fra kunder og facebook-brugere, efter afsløringen af at Nordea er en af de banker i verden, der har været dybest involveret i Panama-gate, hvor velhavende bankkunder har gemt værdier af vejen for skattemyndighederne i anonyme selskabskonstruktioner i det mellemamerikanske skattely Panama.

Skat har undersøgt skattely i Panama siden januar
Skat har undersøgt skattely i Panama siden januar

Adskillige kunder varsle, at de har sat deres ben i Nordea for sidste gang.

- Hvis det virkelig er sandt, at Nordea er i førergruppen blandt banker verden over, som opretter anonyme selskaber for deres velhavende kunder, som vil undgå at betale skat:-, så kan jeg love for, at jeg ganske omgående skifter til en anden bank!! Kan I afkræfte rygtet eller i værste tilfælde anbefale mig en anden og mere seriøs bank?, skriver Kasper Bruun Andersen på Nordea Danmarks Facebook-profil.

En Carsten Larsen stemmer i:

- Farvel Nordea. Skatteunddragelse indgår ikke blandt de dyder, jeg blev opdraget med.

Ekspert: Svært at stille banker til ansvar for skattely
Ekspert: Svært at stille banker til ansvar for skattely

Også Joachim Cramer er på vej mod udgangen:

- Man kan ikke undlade at tænke på, at vi som skatteydere i Danmark har medvirket til at understøtte denne bank, under "krisen" med bankpakker, så de har haft mulighed for at hjælpe med disse skattesvig. Farvel Nordea, og ikke tak, skriver han.

Nordea udsendte i går aftes en pressemeddelelse, hvori storbanken afviser at have medvirket til skatteunddragelse:

- Nordea følger alle regler og love på dette område. Vi vil ikke acceptere at blive misbrugt til skatteunddragelse. Vi har en klar politik for skatterådgivning og klare etiske standarder. Vi tilskynder eller medvirker ikke til skattemæssige konstruktioner, der kan anses som skatteunddragelse. Vi hjælper vores kunder med at betale den skat, de skal, lyder det i pressemeddelelsen.

SF og Enhedslisten vil straffe skattesvindlere
SF og Enhedslisten vil straffe skattesvindlere

Nordeas forsikringer om at være på den rigtige side af loven og eget etiske kodeks formilder langt fra alle Nordea-kunder.

- Er der nogen, der har et godt bud på en bank, der ikke er helt til rotterne, sådan rent moralsk? Jeg tror ikke, at mine 15 års engagement med Nordea Danmark kan fortsætte, lyder det fra Kluas Silberbauer.

Heller ikke Mads Åkjær mener, at Nordea og hans etiske kodeks sender på samme frekvens:

- Jeg har været meget glad for at være kunde hos jer i 10+ år. Jeg har en forventning om at I som virksomhed har en langt bedre forklaring på jeres medvirken til skatteunddragelse end dem I er citeret for her. Ellers bliver jeg nødt til at finde en ny bank. Det er den måde jeg forholder mig til mine etiske retningslinjer.

Ngo mod korruption om skattely: Nordea røvrender staten
Ngo mod korruption om skattely: Nordea røvrender staten

Politiken, som samme med DR har fået adgang til de lækkede dokumenter fra advokatformaet Mossack Fonseca i Panama, afslørede her til morgen, at Nordea på vegne af kunder har bestilt domumenter med falske, tilbageførte datoer hos advokatfirmaet.Den praksis har angiveligt været temmelig udbredt, idet advokatfirmaet havde en fast takst på 200 dollar for netop den lyssky ydelse.

En Søren Hansen reagerede på den afsløring med galgenhumor i sin kommentar på Nordeas facebook-profil:

Nordea afviser at have hjulpet med skattesnyd
Nordea afviser at have hjulpet med skattesnyd

- Hej Nordea. Har fået lavet noget på huset i år. Kunne trække det fra hvis det var blevet gjort sidste år. Nogle gode fifs til at få ændret datoen på håndværkerregningen?

Nordea har her til formiddag meddelt, at banken nu iværksætter en stor, intern undersøgelse af sagen.

- Vi er nu påbegyndt en intern undersøgelse, hvor vi gennemgår vores procedurer med tættekam for at sikre, at alt bliver overholdt. Vi har dog ingen grund til at tro, at det ikke er tilfældet, skriver banken på Twitter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx